Κρήτη

«Κατάθεση Ζωής» με 66 μονάδες αίματος από συνεργάτες & φίλους της INTERAMERICAN

Η φροντίδα της υγείας από την INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του οργανισμού (πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλισης υγείας, επιπρόσθετες υπηρεσίες οικοσυστήματος υγείας, πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζομένων παρόχων, ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών και άμεση ιατρική βοήθεια), συμπληρώνεται από την αναπτυγμένη κουλτούρα εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων και συνεργατών της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία τακτικής αιμοδοσίας των Γραφείων Πωλήσεων της εταιρείας στα Χανιά και το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, το Γραφείο Πωλήσεων Χανίων του οποίου επικεφαλής είναι ο Στάθης Λουραντάκης, διοικητικός διευθυντής, οργάνωσε αιμοδοσία με τη συνεργασία του Συλλόγου Αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης» που η INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά και του Δήμου Χανίων, με συγκομιδή 50 μονάδων.

Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε και από το Γραφείο Πωλήσεων της εταιρείας στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία του συντονιστή Μανώλη Παπαδημητράκη και σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 16 μονάδες αίματος. Στις αιμοδοσίες, που στην Κρήτη απέφεραν συνολικά 66 μονάδες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εργαζόμενοι, συνεργάτες, πελάτες και φίλοι της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι φέτος, η κοινωνία της ΙΝΤERAMERICAN -οι εργαζόμενοι μέσω του Συλλόγου Υπαλλήλων και Γραφεία Πωλήσεων- έχει συνεισφέρει 116 μονάδες αίματος, ενώ προγραμματίζονται αιμοδοσίες και κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Υπογραμμίζεται ότι, ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος, μόνο ένα μικρό ποσοστό -περίπου 1,5%- είναι αιμοδότες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Ετησίως, σε όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας συλλέγονται περίπου 600.000 μονάδες αίματος, που όμως δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια