Ο καιρός μας τα χαλάει πάλι... Που και πότε θα υπάρξει μεγάλη αστάθεια

Κρήτη
Ο καιρός μας τα χαλάει πάλι... Που και πότε θα υπάρξει μεγάλη αστάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα εξέπληξε η χθεσινή χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε σε αμπελουργικές περιοχές του νομού Ηρακλείου, λίγο πριν μάλιστα το θερινό ηλιοστάσιο οπότε και κορυφώνεται η ηλιακή ενέργεια.

«Αυτό που συνέβη χθες ακούγοντας το εκ των υστέρων με εξέπληξε. Ήταν μια κατάσταση που μας παραξενεύει και δεν κατάφερε να δει πριν την εκδήλωση της η επιστήμη».

Αυτό που ακολουθεί είναι μια κατάσταση αστάθειας στην οποία μπαίνει όλη η χώρα από σήμερα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη , χωρίς όμως να έχει έντονα χαρακτηριστικά για τις περιοχές της Κρήτης, τονίζει ο μετεωρολόγος στο Ράδιο 9,84 προχωρώντας σε μία αναλυτική προσέγγιση των καιρικών φαινομένων των επόμενων ημερών.

«Από αύριο, Σάββατο, η αστάθεια παίρνει… σάρκα και οστά.Θα επικρατήσουν νεφώσεις, όπως σήμερα οι οποίες και θα είναι αυξημένες και «απειλητικές» καθώς θα «σκοτεινιάζουν» οι περιοχές όπου εκδηλώνονται αυτές ενώ αναμένονται και φαινόμενα βροχής χωρίς μεγάλες εντάσεις κατά τόπους και παροδικές.

Δεν θα έχουμε βοριάδες θα διατηρηθούν σε δυτικές διευθύνσεις, φθάνονταςτα 3-4 μποφόρ. Επίσης θα υπάρξει υποχώρηση των θερμοκρασιών σε κανονικά επίπεδα από αύριο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Δηλαδή δεν θα έχουμε θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς κατά μέσο όρο θα αγγίζουν τους 28 βαθμούς κελσίου ενώ οι χαμηλότερες που θα εκδηλωθούν θα είναι ακόμη και κάτω των 20 βαθμών Κελσίου.

Δυσκολότερη από πλευράς έντασης των φαινομένων φαίνεται να είναι η Κυριακή για την Ανατολική Κρήτη.

«Την Κυριακή κορυφώνεται ο άστατος καιρός στην Ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θέλει προσοχή η συγκεκριμένη μέρα. Κατά τόπους θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα καιρικά φαινόμενά με έκτακτα συμβάντα, δηλαδή ένταση με ακραίας μορφής καταιγίδες αλλά χωρίς μέχρι στιγμής να φαίνεται εκδήλωση για χαλαζόπτωση.

Ο καιρός από την Δευτέρα

Από Δευτέρα θα διατηρηθεί η αστάθεια με πιθανότητες βροχής να περιορίζονται και πάλι, χωρίς μεγάλη ένταση και κυρίως χωρίς να υπάρξεις πρόβλημα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού τα όποια προβλήματα θα εκδηλώνονται πρωινές και ίσως μεσημβρινές ώρες .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News