Κρήτη

Συνεργασία Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Ελληνο - Ρωσικό Οικονομικό Επιμελητήριο

Σημαντικούς δίαυλους επικοινωνίας και οικονομικής συνεργασίας με την αγορά της Ρωσίας ανοίγει η επίσκεψη μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην πόλη Nizhniy Norgorod.

Η έναρξη της συνεργασίας εγκαινιάζεται με το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου κ. Μανώλης Φραγκάκης και η Πρόεδρος του Ελληνο - Ρωσικού Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μαρία Φωτιάδου επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών επαφών.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Φραγκάκη καθώς και του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Γιάννη Σμυρνάκη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της πόλης Nizhniy Norgorod κ. Anatoli Georgevic, στη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν επιτροπές από τα δύο Επιμελητήρια που θα συντονίσουν τα επόμενα βήματα συνεργασίας, όπως κατ’ ίδιαν συναντήσεις (Β2Β) επιχειρηματιών από τη Ρωσία και την Κρήτη, συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε άριστο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα θεματικού τουρισμού, ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο, τα κρασιά και τα οπωροκηπευτικά της Κρήτης.

«Εγκαινιάζουμε μια στρατηγική συνεργασία με μια τεράστια αγορά που ενδιαφέρεται σοβαρά για τα προϊόντα του Πρωτογενούς τομέα της Κρήτης και ως Επιμελητήριο θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχει η συνεργασία αυτή και να αποβεί ωφέλιμη για όλους» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Η αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου μετείχε στην αποστολή στην πόλη Nizhniy Norgorod που διοργανώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

 

 

Σχόλια