220 προσλήψεις στην Κρήτη για την Κοινωφελή Εργασία

Κρήτη
220 προσλήψεις στην Κρήτη για την Κοινωφελή Εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλους χαρά και χαμόγελα και για άλλους απογοήτευση. Τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων στο εξειδικευμένο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την ενίσχυση της πυροπροστασίας, που αφορά σε 5.066 προσλήψεις πανελλαδικά και σε 220 προσλήψεις σε επίπεδο Κρήτης, αναρτήθηκαν χθες από τον ΟΑΕΔ και τώρα “τρέχει” η διαδικασία των ενστάσεων.

Καλό θα είναι μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι διεκδικητές των 220 θέσεων στις δασικές υπηρεσίες που υπάγονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να σπεύσουν άμεσα να τσεκάρουν τους προσωρινούς πίνακες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, διότι τα χρονικά περιθώρια υποβολής ενστάσεων είναι πολύ στενά. Για του λόγου το αληθές, η διαδικασία υποβολής ενστάσεων ξεκινά σήμερα και εκπνέει το μεσημέρι της Παρασκευής!

Αναλυτικότερα, αναρτήθηκαν χθες στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στη διεύθυνση www.oaed.gr και στην ενότητα “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”, οι πίνακες προσωρινών επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί έως και μεθαύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, µε τη χρήση των κωδικών πρόσβασης. Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντάς τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουνίου, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας (ΚΠΑ2).

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία της ηλεκτρονικής τους αίτησης, όπως και για τη μοριοδότησή τους µε τους ακόλουθους τρόπους:

- Από το Μητρώο Ανέργων µέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

- Από τους πίνακες κατάταξης µε τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους. Σε περίπτωση αποκλεισμού τους, πληροφορούνται για τον λόγο που αποκλείστηκαν από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Κοινωφελούς σχεδίασαν από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος, με στόχο αφενός την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία, και αφετέρου την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο, με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης και συνάμα στην ενίσχυση της αντιπυρικής “θωράκισης” της χώρας, με την Κρήτη πάντως να μοιάζει ομολογουμένως κάπως “ριγμένη”.

Παρά το γεγονός ότι το νησί μας βρίσκεται σε υψηλή ζώνη κινδύνου και υποφέρει κάθε χρόνο από πυρκαγιές, εντούτοις στην Κρήτη αναλογεί μόλις το 4,3% του συνόλου των θέσεων, δηλαδή μόλις 220 από τις 5.066 θέσεις απασχόλησης που θα ανοίξουν πανελλαδικά.

Ειδικότερα, η κατανομή των 220 θέσεων σε τοπικό επίπεδο και τα αντίστοιχα ποσοστά επί του συνόλου των θέσεων ανά τη χώρα έχουν ως εξής: νομός Ηρακλείου 54 θέσεις (ποσοστό 1,1%), νομός Λασιθίου 49 θέσεις (ποσοστό 1%), νομός Ρεθύμνου 47 θέσεις (ποσοστό 0,9%) και νομός Χανίων 70 θέσεις (ποσοστό 1,4%).

Το προφίλ

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και του Πράσινου Ταμείου και σχεδιάστηκε από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές, αλλά και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Επιπλέον, με την επίβλεψη των Δασαρχείων θα εκπονήσουν οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των δασών, με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων είχαν, θυμίζουμε, μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας άνω των 18 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News