Από την Google στο Ηράκλειο - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο Google Αfter Ι/Ο 2018

Κρήτη
Από την Google στο Ηράκλειο - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο Google Αfter Ι/Ο 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας όπως ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο (I/O) προγραμματιστών της Google στην Καλιφόρνια παρουσιάζονται στο Ηράκλειο.

Oι Google Developers Group Greece προσκαλούν όλους μας την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία του Google After IO18 Crete, ενός τριήμερου φεστιβάλ τεχνολογίας με πολλά ενδιαφέροντα sessions και εκλεκτούς καλεσμένους.

Artificial Intelligence, Machine Learning, Android, Google Cloud, Chatbots, Firebase, Google Assistant, Virtual Reality live experience, Startups Funding, Growth, Face to Face meetings with the experts, Kids coding workshops, Career day, Sandbox Area, Networking και άλλες πολλές εκπλήξεις περιμένουν το κοινό της Κρήτης.

Το πρόγραμμα των ομιλιών ξεκινά την Παρασκευή στις 14:00 με τις Keynote ομιλίες του Παναγιώτη Τζίνη, Google Developer Expert & GDG Greece Founder και του Carlo Lucera Android Developer Advocate όπου θα μας παρουσιάσουν τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του φετινού Google I/O στο Σαν Φρανσίσκο και θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Θα ακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου που υλοποιεί το έργο CrossEUWBA και τις Women Techmakers Greece. Μέσα από ένα ειδικό workshop οι ενδιαφερόμενες startups, επιχειρήσεις, ομάδες που θέλουν να εισάγουν στην αγορά ένα καινούργιο προϊόν, project ή υπηρεσία θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν πολύ χρήσιμες συμβουλές πάνω σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία, το design, το marketing, αλλα και να ενημερωθούν για πηγές εκπαίδευσης,ενημέρωσης και χρηματοδότησης.

Οι Velocity.partners ταξιδεύουν στην πόλη του Ηρακλείου για να παρουσιάσουν το επενδυτικό τους fund και να μοιραστουν πώς μια startup μπορει να ενταχθεί σε αυτό το fund. Η Revolut, μια βρετανική fintech startup θα παρουσιάσει πώς κατάφερε να φτάσει ήδη τους 2,000,000 πελάτες μέσα σε τρια χρόνια ενώ θα δώσει ενα πολύ ωραίο δώρο στους κατόχους exclusive ticket. Οι startups θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν (pitch) την δραστηριότητά τους και να μιλήσουν απευθείας με τους experts.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί πώς η τεχνολογία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη, δημιουργήθηκε ένα πάνελ: “Enabling Growth Throughout Technology” με εκπροσώπους και φορείς από την κεντρική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την έρευνα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στην κεντρική σκηνή του Google After I/O 2018 Crete είναι: ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Κρήτης, ο κ. Μανόλης Αλιφεριάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο κ. Παναγιώτης Τσακαλίδης Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Ζερβάκης Μιχάλης Αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλοι καλεσμένοι. Την συζήτηση θα ανοίξει ο Παναγιώτης Τζίνης, Google Developer Expert, παρουσιάζοντας τρέχουσες καλές πρακτικές του εξωτερικού “εφαρμοσμένων τεχνολογιών αιχμής” στον Αγροτικό και Τουριστικό τομέα, ενώ θα ακολουθήσει ένα ανοιχτό debate οπου οι καλεσμένοι ομιλητές μαζί με το κοινό θα αναλύσουν την υπάρχουσα κατάσταση και θα συζητήσουν πώς μπορούν να προσαρμόσουν και να υιοθετήσουν αντίστοιχα καλά παραδείγματα για να επιταχυνθεί η τοπική ανάπτυξη.

Καθημερινά από τις 10:00 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να γνωρίσετε την ομάδα του VR lab στον χώρο του sandbox area και να ξεναγηθείτε στον μαγικό κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας ενώ όσοι αγαπούν το σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών θα μάθουν πως να φτιάχνουν ένα VR παιχνίδι μέσα από ένα codelab.

Η Αργυρω και ο Θάνος, IT Recruiters της Randstad (diamond sponsor της εκδήλωσης), θα σας περιμένουν στο sandbox area για να σας ενημερώσουν για τις 60+ ανοιχτές θέσεις εργασίας στο χώρο της τεχνολογίας και να σας κατευθύνουν πώς μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, επιπλέον μέσα από δύο workshops θα μας εξηγήσουν τί αξιολογούν οι εργοδότες πριν προσλάβουν έναν νέο συνεργάτη, τί ζητάνε να γνωρίζετε, τί θέλουν να δουν στο βιογραφικό μας, τί θέλουν να διαβάσουν στην συνοδευτική επιστολή, τί λάθη κάνουμε συνήθως, πώς πρέπει να προετοιμαστούμε για μια συνέντευξη, τί ερωτήσεις θα μας κάνουν, ποιές απαντήσεις θα εντυπωσιάσουν, θα μας εξηγήσουν το προφίλ μας στα social media παίζει ρόλο; τί πρέπει να προσέξουμε και πολλές άλλες συμβουλές από τους ειδικούς στον χώρο των προσλήψεων στον τομέα της τεχνολογίας.

Το Google After IO 18 στην Κρήτη φιλοξενεί φέτος και ειδικά workshop για παιδιά ηλικίας 6+. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το Google CS First και δύο προγράμματα ρομποτικής να πάρουν μια γεύση απο τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό.

H Cyberlogic μια δυνατά αναπτυσσόμενη εταιρεία ΙΤ που εδρεύει στην Κρήτη (silver sponsor της εκδήλωσης), θα είναι στο sandbox area για να γνωρίσει απο κοντά φιλόδοξους προγραμματιστές που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες αλλα και να παρουσιάσει την δουλειά της στους επισκέπτες του Google After IO18.

Οι 2bcreative, η Alpha plus, η ticketcore, ΑΝΕΚ Lines- Blue Star Ferries, οι Wines of Crete, ο μηλοκλέφτης, τα προϊόντα δια χειρός γελαστής, το Galaxy Hotel και οι Wine Walkers είναι ανάμεσα στις εταιρείες που υποστηρίζουν την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Επισκεφτείτε το site της εκδήλωσης για το πλήρες το πρόγραμμα, τους ομιλητές  και για να δηλώσετε συμμετοχή https://heraklion.googledevelopers.gr/googleafterio18/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News