Κρήτη

Ο θάνατος του επιχειρηματία Εμμανουήλ τους... καθίζει στο σκαμνί

Μνήμες από την υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, το άψυχο σώμα του οποίου είχε εντοπιστεί τον Ιανουάριο του 2017 μεταξύ Ροδιάς και Αχλάδας Ηρακλείου,  "ξύπνησαν"σήμερα στις δικαστικές αίθουσες παρουσία και της μητέρας του άτυχου επιχειρηματία, με την δίκη τελικά να παίρνει αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η δίκη πήρε αναβολή και θα συνεχίστεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας 35χρονος άνδρας, με τον οποίο ο αδικοχαμένος Εμμανουήλ είχε ανοίξει επιχείρηση στο Ηράκλειο μερικές μόνο εβδομάδες πριν βρει τραγικό θάνατο.

Συγκατηγορούμενοί του είναι μία 31χρονη γυναίκα, αλλά και δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 26 και 24 ετών. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ημεδαπής καταγωγής. Αξίζει, εξάλλου, να επισημάνουμε ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Το χρονικό της τραγικής υπόθεσης

Τα ίχνη του 39χρονου επιχειρηματία χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2017, ενόσω βρισκόταν στο Ηράκλειο. Μέχρι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, οπότε και η σορός τού αείμνηστου Εμμανουήλ εντοπίστηκε από την Αστυνομία, οι οικείοι του κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθεί σώος ο αγαπημένος τους άνθρωπος, κοινοποιώντας την εξαφάνισή του στα ΜΜΕ, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το άψυχο σώμα του 39χρονου εντοπίστηκε τελικά πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Στις 10 Ιανουαρίου, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ροδιάς ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχαν παρατηρήσει στην άκρη του δρόμου ένα παρατημένο αυτοκίνητο. Οι εν λόγω κάτοικοι είχαν προβληματιστεί, επειδή το όχημα είχε μισάνοικτα τα παράθυρα, την ώρα που ο χιονιάς έπληττε το Ηράκλειο.

Περίπου στις 10 το πρωί, αστυνομικοί που κλήθηκαν μετέβησαν στο σημείο που τους είχαν υποδείξει οι πολίτες που ενημέρωσαν τις διωκτικές Αρχές. Εκεί εντόπισαν το σταθμευμένο Peugeot 106 του 39χρονου Εμμανουήλ. Λίγο αργότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυπταν το άψυχο κορμί τού επιχειρηματία, το οποίο βρισκόταν μπρούμυτα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητό του.

Σχόλια