Πάνω από 120 συλλήψεις για πλαστογραφία σε διάστημα τριών εβδομάδων

Κρήτη
Πάνω από 120 συλλήψεις για πλαστογραφία σε διάστημα τριών εβδομάδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή είναι η «λεία» των αστυνομικών οι οποίοι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφεραν να βρουν πάνω από 120 άτομα τα οποία προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όμως με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, από τις 21 Μαΐου μέχρι και τις 10 Ιουνίου οι αστυνομικοί έβγαλαν... λαβράκι, αφού 131 άτομα συνελήφθησαν και από τα τρία αεροδρόμια της Κρήτης.

Από τις 21 έως τις 27 Μαΐου οι αστυνομικοί έπιασαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» 40 αλλοδαπούς οι οποίοι, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Νέο μπαράζ συλλήψεων όμως ήρθε τις επόμενες μέρες. Από τις 28 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου έγιναν ούτε μία ούτε δύο, αλλά 46 συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία. Και όλες οι συλλήψεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων.

Ωστόσο, μία εβδομάδα αρκούσε για τους αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων και του Αστυνομικού Σταθμού Σητείας για να πιάσουν δεκάδες «υποψήφιους» επιβάτες αεροσκαφών οι οποίοι προσπάθησαν να φύγουν από την Κρήτη και να ταξιδέψουν για κάποια χώρα του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 4 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου τα αεροδρόμια «Ν. Καζαντζάκης», «Ι. Δασκαλογιάννης» και «Βιτσέντζος Κορνάρος» γέμισαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σ’ αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 45 αλλοδαπούς (30 άνδρες, 14 γυναίκες και ένας ανήλικος) με την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» συνελήφθησαν 39 αλλοδαποί (26 άνδρες, 12 γυναίκες και ανήλικος), στο Διεθνές Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» συνελήφθη ένας αλλοδαπός και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News