Ιωσήφ Σηφάκης: Ο Κρητικός επιστήμονας που έκανε τα Airbus να πετούν με ασφάλεια

Κρήτη
Ιωσήφ Σηφάκης: Ο Κρητικός επιστήμονας που έκανε τα Airbus να πετούν με ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κορυφαίος επιστήμονας στην Πληροφορική θα επέστρεφε στη χώρα μόνο για την Κρήτη.

Ιωσήφ Σηφάκης: Είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για το γεγονός ότι τα Airbus πετάνε πλέον με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ είναι οι πρωτοποριακές εργασίες του που εφαρμόζουν εταιρείες όπως η Intel, η Microsoft, η Google.

Ο Κρητικός επιστήμονας, βραβευμένος με το περίφημο βραβείο Turing το 2007, εμφανίστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV μιλώντας για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, για το μέλλον της Ελλάδας στον τομέα της οικονομίας, αλλά και για την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας που συντελείται παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Ο κορυφαίος όλων στα υπολογιστικά συστήματα, αν και ζει επί 45 συναπτά έτη στο εξωτερικό και στη Γαλλία, χαρακτηρίζει θαρραλέους τους νέους επιστήμονες που από επιλογή επέλεξαν την Ελλάδα για να εργαστούν, ενώ τονίζει πως θα επιστρέφει στην πατρίδα του μόνο για την Κρήτη και κάθε φορά που θα του ζητείται να βοηθήσει.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει όραμα στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και το γεγονός αυτό αποτελεί τον λόγο για τον οποίο η χώρα δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να αποδειχθεί ελκυστική για νέες καινοτόμες επενδύσεις.

Ο Ιωσήφ Σηφάκης αναφέρθηκε στο ρόλο που θα διαδραματίσουν στο μέλλον οι μηχανές και τα ρομποτικά συστήματα, τα οποία αναμένεται να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας ωστόσο ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και όχι το αντίστροφο.

Δείτε τον κορυφαίο επιστήμονα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News