Κρήτη

Όταν ο διάσημος Άντονι Μπουρντέν γευόταν ρακές και αντικριστό στην Κρήτη

Ποια κρητικά φαγητά είχαν ενθουσιάσει το διάσημο σεφ που "έφυγε" από τη ζωή σοκάροντας τον πλανήτη.

Ο θάνατος του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν «πάγωσε» τον πλανήτη καθώς ήταν γνωστός για την απίστευτη  ικανότητά του να «ανακαλύπτει» λιχουδιές σε όλο τον κόσμο, τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του αλλά και το ξεχωριστό χιούμορ του.

Πολλοί θυμούνται και το πέρασμά του από την Κρήτη όταν το 2009 γευόταν τη χανιώτικη μπουγάτσα, αλλά και το οδοιπορικό που πραγματοποίησε στα χωριά του νησιού όπου ενθουσιάστηκε δοκιμάζοντας χοχλιούς, χορταρικά αλλά και το φημισμένο αντικριστό.

Γεύτηκε ρακή και αντικριστό

Μάλιστα στη διάρκεια των εκπομπών του στην Κρήτη εμφανίστηκε αρκετές φορές να δοκιμάζει να χρησιμοποιήσει το όπλο αλλά και να πίνει αρκετά ποτηράκια με ρακή που τον κερνούσαν οι ντόπιοι. 

Όπως είπε ο άτυχος σεφ δοκιμάζοντας τα κρητικά φαγητά: «Ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι περίμενα από την επίσκεψή μου στην Ελλάδα. (Πιάτο) φτιαγμένο από απλά συστατικά και τις πιο σπιτικές συνταγές… ένα θεσπέσιο γεύμα».

Μάλιστα όταν οι ντόπιοι του έδειχναν όλα τα κόλπα για να καταφέρει να φάει σαλιγκάρια ο ίδιος σχολίασε με χιούμορ: «Το καλό φαγητό… αξίζει λίγη προσπάθεια».

Η ζωή του διάσημου σεφ

O Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη από τον Πιερ και την Γκλάντις Μπουρντέν και μεγάλωσε στην περιοχή Λεόνια του Νιου Τζέρσι.

O Μπουρντέν είχε γαλλική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, γεγονός που υποδήλωσε και το επίθετο. O παππούς του, μάλιστα, μετοίκησε στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο διάσημος σεφ μοιράστηκε τις περιπέτειές του με εκατομμύρια τηλεθεατές οργώνοντας όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές και μη.Μάλιστα ήταν γνωστός για την τόλμη του να δοκιμάζει ακόμα και πιο τις ακραίες γεύσεις. 

Όσον αφορά την τηλεοπτική εκπομπή του, ο Αμερικανός αστέρας είχε δηλώσει στην Wall Street Journal τον Μάρτιο, ότι για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταξίδευε περισσότερες από 250 μέρες τον χρόνο.

Συγγραφέας βιβλίων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ο Μπουρντέν έγινε ευρύτερα γνωστός το 2000, με την έκδοση του βιβλίου του, «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, a behind-the-scenes expose on the world of haute cuisine». 

Ο Άντονι Μπουρντέν πέθανε σε ηλικία 61 ετών, σύμφωνα με τα μέσα ο θάνατος του ήταν αυτοκτονία και τον βρήκε ένας φίλος του νεκρό σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

 

Σχόλια