default-image

Το "Mύκονος Παλάς” των “Μινωικών Γραμμών μπαίνει στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς

Κρήτη
Το "Mύκονος Παλάς” των “Μινωικών Γραμμών μπαίνει στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενίσχυση στην τουριστική βιομηχανία και γενικότερα στην ανάπτυξη των Χανίων και της δυτικής Κρήτης αναμένεται να προσφέρει η καθημερινή δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Χανίων-Πειραιά-Χανίων από τις “Μινωικές Γραμμές”.

Tο πλοίο “Mύκονος Παλάς” των “Μινωικών” με ελληνική σημαία και ελληνικό πλήρωμα αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Χανίων-Πειραιά-Χανίων. Μια επενδυτική κίνηση που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις κρητικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες στη γραμμή Πειραιά-Χανίων, με τους ταξιδιώτες από και προς τα Χανιά να αποκτούν πλέον ένα υπερσύγχρονο πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο αυτό.

Οι “Μινωικές Γραμμές” είναι μια εταιρεία βραβευμένη ως κορυφαία για τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες της, τόσο από εθνικούς όσο και από διεθνείς φορείς. Αποτελούν, δε, υπόδειγμα ταξιδιωτικής πρωτοπορίας τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας πλέον καθιερώσει το όνομά τους ανάμεσα στις ποιοτικότερες και συνεχώς εξελισσόμενες εταιρείες στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας.

Το Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς” είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πολυτελέστερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία του. Διαθέτει σύγχρονους και μοντέρνους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόρια, μπαρ, ντίσκο, εμπορικό κέντρο), ευρύχωρες καμπίνες και μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ. Η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε το 2002, η δε μεταφορική ικανότητά του ανέρχεται σε 1.922 επιβάτες και 821 οχήματα.

Η διεύρυνση του δικτύου των “Μινωικών Γραμμών” και στα Χανιά είναι μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση για το νησί μας.

Η δρομολόγηση του Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς” στα Χανιά θα συντελέσει: α) Στη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι το πλοίο θα υψώσει ελληνική σημαία και θα επανδρωθεί με Έλληνες ναυτικούς, ενώ χάρη στη λειτουργία της νέας αυτής γραμμής θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο λιμάνι της Σούδας, συμβάλλοντας περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. β) Στην παροχή εναλλακτικών λύσεων/διευκολύνσεων μεταφοράς τοπικών και ευπαθών προϊόντων τόσο του νομού Χανίων, όσο και του όμορου νομού του Ρέθυμνου. Επίσης, γ) στην κάλυψη, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο καθώς και σε περιόδους αιχμής, επιπλέον συγκοινωνιακών αναγκών επιβατών και οχημάτων, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ήδη δρομολογημένα πλοία. Κι ακόμη, δ) στην τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με όφελος για τους καταναλωτές, οικονομική πρόοδο και επίτευξη κοινωνικής ευημερίας. Με την είσοδο του πλοίου στη γραμμή θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και το ίδιο το λιμάνι με τις υπάρχουσες υποδομές του.

Ο πρόεδρος των “Μινωικών” κ. Emanuele Grimaldi και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αντώνης Μανιαδάκης χαιρέτισαν τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αναφορικά με την πρόθεσή του να δοθεί άδεια δρομολόγησης στο υπερσύγχρονο πλοίο της εταιρείας Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς”, στη γραμμή Χανίων-Πειραιά-Χανίων.

Η διοίκηση των “Μινωικών Γραμμών” δεσμεύτηκε, προκειμένου να λάβει έγκριση δρομολόγησης του Cruise Ferry “Μύκονος” στην πιο πάνω γραμμή, στα παρακάτω:

• Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο πλοίο.

• Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την έγκριση δρομολόγησής του στην ως άνω γραμμή.

• Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των “Μινωικών Γραμμών”, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Παράλληλα, η διοίκηση των “Μινωικών Γραμμών” εκτιμά ότι η δρομολόγηση του Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς”, ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο. Σημειώνεται πως το αίτημα για την εκπρόθεσμη ετήσια δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Πειραιά-Χανίων θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News