Κρήτη

Πρώτη & με διαφορά η ΚΡΗΤΗ TV - Νο 1 σταθμός σε αξιοπιστία και τηλεθέαση

Έρευνα της GPO για λογαριασμό της IPG Mediabrands με... εντυπωσιακά ευρήματα - Οι Κρητικοί βλέπουν ΚΡΗΤΗ TV

Η “ΚΡΗΤΗ ΤV”, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική σχέση που έχει αναπτύξει με το κοινό του νησιού, αναδεικνύεται πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στη συνείδηση των Κρητικών, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε η κορυφαία εταιρεία ερευνών GPO, για λογαριασμό της καταξιωμένης στον χώρο της διαφήμισης εταιρείας IPG Mediabrands, με στόχο να μετρήσει την απήχηση και να καταγράψει τις συνήθειες τηλεθέασης και ακρόασης τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας Κρήτης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Απριλίου σε ολόκληρη την Κρήτη (και τους τέσσερις νομούς). Ελήφθησαν συνολικά 745 συνεντεύξεις, ένα εξαιρετικά ισχυρό στατιστικό δείγμα (οι πανελλαδικές δημοσκοπήσεις διεξάγονται σε δείγμα 1.000 ή 1.200 ερωτώμενων, επί 15πλάσιου πληθυσμού).

Μέσα από ένα δομημένο ερωτηματολόγιο, η έρευνα επικεντρώθηκε στις προτιμήσεις των Κρητικών όσον αφορά στις συνήθειές τους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, στοχεύοντας ειδικότερα στην ανάδειξη ποιοτικών χαρακτηριστικών. Και τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά!

Η τηλεόραση παραμένει το παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης των Κρητικών. Παρά την ευρεία χρήση του Διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης, η τηλεόραση έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των τηλεθεατών με ποσοστό που αγγίζει το 66,6%.

 

Πρόκειται για το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας, αφού καταγράφει την αξιοπιστία των διαφορετικών Μέσων στη συνείδηση των πολιτών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα ΜΜΕ βιώνουν μια βαθιά κρίση αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας πανελλαδικά, κάτι που αποτυπώνεται σε μετρήσεις σε όλη την Ελλάδα - για λόγους πολλούς, που δεν είναι της παρούσης.

Μέσα σε αυτήν την εικόνα αναξιοπιστίας και βαθιάς ανυποληψίας των περισσότερων ΜΜΕ, οι Κρητικοί πιστεύουν ότι η “ΚΡΗΤΗ ΤV” είναι ο πλέον αξιόπιστος και αντικειμενικός τηλεοπτικός σταθμός.

Τα ποσοστά εμπιστοσύνης στην “ΚΡΗΤΗ TV” είναι ανεπανάληπτα υψηλά. Η πρωτόγνωρη αποδοχή, που ξεπερνά το 52% στην Κρήτη και το 64% στον νομό Ηρακλείου, καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η αμερόληπτη παρουσίαση των γεγονότων, η κριτική μακριά από εξαρτήσεις και σκοπιμότητες και το πραγματικό ρεπορτάζ εκτιμώνται από τους τηλεθεατές της Κρήτης και αξιολογούνται ανάλογα!

 

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO, η “ΚΡΗΤΗ ΤV” είναι ο τηλεοπτικός σταθμός που παρακολουθούν οι περισσότεροι Κρητικοί. Η διαφορά από τους υπόλοιπους σταθμούς του νησιού είναι τεράστια και αποδεικνύει ξανά την κυρίαρχη θέση της “ΚΡΗΤΗ TV” στις συνήθειες τηλεθέασης των Κρητικών. Η ποιότητα, η ποικιλία των προγραμμάτων, αλλά και η άμεση και έγκυρη ενημέρωση έδωσαν μια άνετη πρωτιά στην “ΚΡΗΤΗ ΤV”.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα στοιχεία που πρέπει να επισημανθούν είναι το δημογραφικό προφίλ των τηλεθεατών του σταθμού: Κυριαρχεί μεταξύ του «νεανικού κοινού», αλλά και μεταξύ των τηλεθεατών ανώτερης μόρφωσης. Οι περισσότεροι τηλεθεατές της “ΚΡΗΤΗ ΤV” είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενδιαφέρουσα παράμετρος: Οι παραπάνω τηλεθεάσεις αφορούν στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Δεν περιλαμβάνεται η ισχυρή βάση τηλεθεατών που έχει η “ΚΡΗΤΗ TV” μέσα από την πλατφόρμα (με πάνω από 650 χιλιάδες συνδρομητές) της Cosmote TV (θέση 656), μέσα από την οποία εκπέμπει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20:30 με την Κατερίνα Σαλαπάτα είναι μακράν πρώτο περιφερειακό δελτίο σε ολόκληρη την Ελλάδα! Το 47% των ερωτηθέντων σε παγκρήτια βάση απάντησαν πως παρακολουθούν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ ΤV”, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία που προσφέρει το δημοσιογραφικό επιτελείο. Η εμπιστοσύνη αλλά και η εγκυρότητα της είδησης καθιστούν την “ΚΡΗΤΗ ΤV” το νούμερο 1 κανάλι ενημέρωσης με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους. Όσον αφορά στους επιμέρους νομούς, το Ηράκλειο βρίσκεται στην κορυφή με 63,3% και ακολουθεί το Λασίθι με 47,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα ποσοστά που καταδεικνύουν την άποψη του κρητικού τηλεοπτικού κοινού σχετικά με ποιο κανάλι έχει το πιο πλούσια στελεχωμένο δημοσιογραφικό επιτελείο. Οι Κρητικοί εκτιμούν με ποσοστό 44,7% ότι η “ΚΡΗΤΗ ΤV” έχει το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό επιτελείο.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, η “ΚΡΗΤΗ ΤV” είναι πρώτη στην αξιολόγηση αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας στους τρεις από τους τέσσερις νομούς του νησιού (στον νομό Ηρακλείου το ποσοστό φτάνει το 64,5%, στον νομό Ρεθύμνου το 45,1% και στον νομό Λασιθίου το 53,3%).

 

Η ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας αναμφισβήτητα αποτελεί κεντρικό ζήτημα και η καταγραφή των απόψεων των κατοίκων του νησιού θέλουν την “ΚΡΗΤΗ ΤV” να είναι ξανά μακράν μπροστά. Μέσα από τη δημοσιογραφική κάλυψη σημαντικών γεγονότων σε όλη την Κρήτη, αλλά και την πληθώρα εκπομπών που αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές του κρητικού πολιτισμού, η “ΚΡΗΤΗ ΤV” διαχρονικά αναδεικνύεται ως το κανάλι όλων των Κρητικών. Άλλωστε το ότι υπηρετεί πρωτίστως την περιοχή και τους πολίτες της Κρήτης είναι και η βασική αρχή κατά την πολύχρονη λειτουργία του σταθμού.

 

 

Την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν, η “ΚΡΗΤΗ ΤV” παρουσίασε μια σειρά νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων είτε ενημερωτικού είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Παράλληλα, πολλά προγράμματα αναβαθμίστηκαν. Η επένδυση αυτή απέφερε καρπούς και η GPO καταγράφει ότι το 52,9% απάντησε πως η “ΚΡΗΤΗ TV” έχει την πιο πλούσια θεματολογία.

 

Δεν είναι μόνο η σύγκριση με τα υπόλοιπα περιφερειακά δίκτυα όπου υπερισχύει η “ΚΡΗΤΗ TV”, αλλά και σε σχέση με τα κεντρικά! Στο σχετικό ερώτημα, το 60% των κατοίκων της Κρήτης αποφαίνονται ότι το πρόγραμμα της “ΚΡΗΤΗ TV” είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο από τα εθνικής εμβέλειας δίκτυα! Μάλιστα, η ανάλυση των απαντήσεων δείχνει ότι υπάρχει ισοκατανομή και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια