Κάναμε πράξη την αγάπη μεταφέροντας το μήνυμα για... ζωή

Κρήτη
Κάναμε πράξη την αγάπη μεταφέροντας το μήνυμα για... ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία συγκινητική και σπάνια εκπομπή είχαν την ευκαιρία να δουν οι τηλεθεατές στο «Κάνουμε πράξη την αγάπη».

Η εκπομπή με την Μαίρη Καριωτάκη ήταν αφιερωμένη στη δωρεά οργάνων και εστίασε με απίστευτη τρυφερότητα, ανθρωπιά, κατανόηση και σεβασμό στις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων.

Η ευαισθησία της Μαίρης για τον συνάνθρωπο οδήγησε τα βήματα της ώστε να αναδείξει την καθημερινότητα, τη ζωή και την ελπίδα των ανθρώπων που περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να… ζήσουν.

Μέσα από τις εμπειρίες ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, δεχόμενοι το ανεκτίμητο δώρο της ζωής, ατόμων που περιμένουν καρτερικά να χτυπήσει το τηλέφωνο για να δεχτούν μόσχευμα, προβάλλεται ένα αίτημα που μας αφορά όλους, αυτό της δωρεάς οργάνων.

Η Μαίρη με τη βοήθεια των οπερατέρ της ΚΡΗΤΗ TV συνεχίζει να περπατά στην πόλη και να αναδεικνύει τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας, μα δε γνωρίζουμε το παραμικρό για τον πόνο που κρύβουν μέσα τους και τις δύσκολες, αλλά γενναίες εν τέλει, αποφάσεις με τις οποίες τους έφερε αντιμέτωπους η ζωή.

Ο κ. Γιώργος είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που κατάφερε να μετουσιώσει το θάνατο σε ζωή, τη δική του θλίψη σε χαρά για άλλους ανθρώπους, τον πόνο του σε χαρά, ελπίδα, διέξοδο, φως… Ο κ. Γιώργος πήρε τη σημαντική απόφαση να χαρίσει ζωή μέσα από το θάνατο του γιου του.

Η Μαίρη Καριωτάκη συνομιλεί με γιατρούς ώστε να ξεκαθαριστούν έννοιες που αφορούν τη δωρεά οργάνων και μαζί αποδομούν κάθε ταμπού, κάθε φόβο ή ανασφάλεια αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις.

Παράλληλα, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ένα κρητικό flash mob. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας και δύο μουσικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Τίτου, πιάστηκαν χέρι – χέρι και μαζί μετέφεραν το μεγαλειώδες μήνυμα της δωρεάς οργάνων. Άλλοι συμμετείχαν με το χορό τους και άλλοι σηκώνοντας πλακάτ με το σύνθημα του του flashmob: «Γίνε δωρητής οργάνων. Γίνε η γέφυρα που θα ενώσει θάνατο και ζωή». 

Δείτε το «Κάνουμε πράξη την αγάπη» για τη δωρεά οργάνων πατώντας εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News