Ν.Μαυραγάνης: Η οδική ασφάλεια προέχει

Κρήτη
Ν.Μαυραγάνης: Η οδική ασφάλεια προέχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπαιδευτές με τους υποψήφιους οδηγούς και τους εξεταστές «θα αποσυνδεθούν», όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις.

Ζητώ από τους εκπαιδευτές να ακολουθήσουν τις αλλαγές που προωθούμε και τους υποψηφίους να κάνουν λίγο υπομονή. «Ντρέπομαι» για τα όσα συμβαίνουν σήμερα διεμήνυσε μέσω του Ράδιο 98,4 ο Υφυπουργός Μεταφορών  Νίκος Μαυραγάνης.

Χωρίς να «μασήσει» τα λόγια του ο Υφυπουργός μίλησε για τις στρεβλώσεις του εξεταστικού συστήματος των υποψηφίων οδηγών κι απάντησε στις ερωτήσεις που θέτει ο ίδιος ο κλάδος. Απέρριψε τα περί έλλειψης διαλόγου ή διαβούλευσης κι είπε ότι γνωρίζει τους λόγους άρνησης «μερίδας» εκπαιδευτών κι εξεταστών να υιοθετήσουν τα νέα δεδομένα. «Όποιος δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί απλά δεν θα συμμετάσχει στις εξετάσεις» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Μαυραγάνης γνωστοποίησε ότι το Σχέδιο Νόμου θα περάσει στην Ολομέλεια της Βουλής εντός του μήνα κι αφού έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση των ηγεσιών των Υπουργείων Μεταφορών – Τουρισμού, καθώς μέσα σε αυτό περιέχονται οι αλλαγές με την κυκλοφορία των τετράτροχων μηχανών, που αφορά πολλούς επαγγελματίες και στην Κρήτη.

Αναλυτικά, ο Υφυπουργός είπε ότι στόχος του Υπουργείου μέσα από αυτό το νομοσχέδιο είναι η διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και η «πάταξη» των όποιων φαινομένων διαπλοκής μεταξύ των τριών πλευρών: Υποψηφίου-Εκπαιδευτή-Εξεταστή για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Στην επιφυλακτικότητα των Εκπαιδευτών για την παραχώρηση του αυτοκινήτου τους στις οικείες περιφέρειες κατά την ώρα της εξέτασης, τους ζήτησε να συνηγορήσουν θετικά καθώς δεν μπορούν να μην εμπιστεύονται τους ανθρώπους που εκπαιδεύουν αφενός κι αφετέρου δεν αρμόζει σε κάποιους εκ των ιδίων να  παρεμβαίνουν την ώρα της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στους υπαλλήλους των μηχανολογικών που ασκούν καθήκοντα εξεταστών και δεν έχουν τα προσόντα, τις διαμαρτυρίες τους, όπως και την πρόσφατη αποχή τους, μίλησε για εκείνους που διαθέτουν δίπλωμα Β! κατηγορίας αλλά εξετάζουν οδηγούς για την απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος, όπως πρόσφατα είχε μιλήσει και το Σωματείο Εκπαιδευτών σε τοπικό επίπεδο. Διευκρίνισε πως δεν υπήρχε λόγος γιαυτή την κινητοποίηση καθώς από την αρχή είχε ειπωθεί ότι δίδεται παράταση με τον υπάρχων σύστημα και είπε χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι « ν’ αναφέρω  παραδείγματα παρατυπιών.

Ο Νίκος Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι η κλήρωση σε πραγματικό χρόνο των εξεταστών για τις εξετάσεις θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ότι οι χώροι που αυτή θα διεξάγεται κι όπου δεν υπάρχουν ειδικές πίστες θα αποκλείεται από την τροχαία προς αποφυγή ατυχήματος και τέλος πως αυτή θα ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου του Υπουργείου καθώς και Ειδικό Σώμα Επιθεωρητών. Απορρίπτεται  εντωμεταξύ σύμφωνα με τον ίδιο το αίτημα του Πανελλήνιου Οργάνου τους, για την εμπλοκή πρώην εκπαιδευτών σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής της διαδικασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News