Τρέχουμε για το μελάνωμα και τη... Ζωή!

Κρήτη
Τρέχουμε για το μελάνωμα και τη... Ζωή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολόκληρη η Κρήτη τρέχει στο 4ο «Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή», μία δράση η οποία ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας μεταδιδακτορικούς συνεργάτιδος στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη, που «έφυγε» από μελάνωμα στα 35 της χρόνια.

Λίγους μήνες μετά το θάνατό της και με αφορμή τον αγώνα δρόμου SHORE RUN που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Seattle, που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν, να περπατήσουν ή και να ποδηλατήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα.

Έτσι τελείως αυθόρμητα, από μια πράξη αγάπης προς τη Ζωή, δημιουργήθηκε το 1ο «Running the globe for Zoi» («Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή»), όπου συμμετείχαν πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Μάλιστα το («Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή» περικλείεται και στο πρόγραμμα του Melanoma Research Foundation, ως επίσημη πια διοργάνωση.

Ποιοι είναι οι φετινοί τους στόχοι;

Η υποστήριξη της αγοράς ψηφιακού χαρτογράφου σπίλων από τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με αυτή την ασθένεια, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της.

Οι διαδρομές

Για ενήλικες: 4χλμ (Λιοντάρια - Κούλες - Λιοντάρια) για τρέξιμο ή πεζοπορία

Για τα παιδιά 1χλμ από Λιοντάρια - Τέλος 25ης Αυγούστου - Λιοντάρια

Η συμμετοχή ανέρχεται στα 5 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά. (Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα από τις 8:30 το πρωί στη Λότζια και με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο συμμετοχής και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.

Για πληροφορίες:

Καμπαξής Σπυρίδων: 6972016000 & 2810344774

Σταματάκη Αγάπη: 6977872867

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News