Θα «ψηθεί» η Κρήτη με 39άρια - Ο πρώτος καύσωνας του Ιουνίου

Κρήτη
Θα «ψηθεί» η Κρήτη με 39άρια - Ο πρώτος καύσωνας του Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε "σκαρφαλώνει" επικίνδυνα το θερμόμετρο στο νησί μας και πού θα καταγραφούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες;

Ο Ιούνιος έφτασε και οι περισσότεροι έχουν τη σκέψη τους μόνο στις πρώτες βουτιές και τις έστω και ολιγοήμερες διακοπές και ημέρες χαλάρωσης. Και φαίνεται ότι σύντομα οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαμορφώσουν το κατάλληλο σκηνικό για αποδράσεις στις καταγάλανες παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών αφού ιδιαίτερα η νότια Κρήτη θα «ψηθεί» με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και στους 39 βαθμούς στο Λέντα.

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo.gr θα καταγραφούν οι εξής θερμοκρασίες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΛΕΝΤΑΣ              39ο ΚΕΛΣΙΟΥ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ    38

ΜΟΙΡΕΣ              38

ΤΥΜΠΑΚΙ            38

(Η υψηλότερη θερμοκρασία όπως διακρίνεται στο Λέντα Ηρακλείου)

Ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα «δείξει» 36 βαθμούς στον Άγιο Νικόλαο και την Πέμπτη επίσης 36 στην περιοχή του Πρέβελη Ρεθύμνου.

Οι πιο «δροσερές» περιοχές

Ωστόσο αν και θεωρείται ακόμα νωρίς για μακροπρόθεσμες προβλέψεις όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και πιο «δροσερές» περιοχές όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο όπου οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν κοντά στους 32 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Παρασκευή ,ενώ ακόμη πιο χαμηλά θα πέσει ο υδράργυρος στη Ζάκρο.  

Βέβαια άγνωστο παραμένει αν ο καύσωνας θα έχει και διάρκεια αφού από βδομάδα οι μετεωρολόγοι θα έχουν πιο λεπτομερή και ακριβή δεδομένα στη διάθεσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News