5,5 ετών και διαπρέπει στο πιάνο: Το παιδί - θαύμα και η… «Κρητικιά» γιαγιά του

Κρήτη
5,5 ετών και διαπρέπει στο πιάνο: Το παιδί - θαύμα και η… «Κρητικιά» γιαγιά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να είναι μόλις 5,5 ετών, όμως το ταλέντο του στο πιάνο και τη μουσική είναι αδιαμφισβήτητο!

Το παραπάνω αποδεικνύει το γεγονός ότι η πλούσια συλλογή του από βραβεία και διακρίσεις εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη πρώτο βραβείο και μάλιστα σε διεθνή διαγωνισμό.

Ο λόγος για το Στέλιο Κερασίδη, ένα ταλαντούχο αγοράκι με… στενές σχέσεις με την Κρήτη και ιδίως με την Ιεράπετρα, καθώς η γιαγιά του, μπορεί να μην είναι… βέρα Κρητικιά, όμως έχει αγαπήσει το νησί μας και ζει στην όμορφη Ιεράπετρα.

Μάλιστα αυτή της την αγάπη για την Κρήτη φαίνεται πως την έχει μεταδώσει και στο μικρό, ταλαντούχο εγγονό της, αφού το παιδί - θαύμα στο πιάνο, επισκέπτεται συχνά το νησί μας.

Νέα παγκόσμια διάκριση για τον ταλαντούχο μικρό πιανίστα

Πρόσφατα, ο μικρός Έλληνας πιανίστας κατάφερε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «Grand Piano Virtuoso Competition», στον οποίο συμμετείχαν μουσικοί απ’ όλο τον κόσμο.

Οι κορυφαίοι εξ’ αυτών έλαβαν επίσημη πρόσκληση να παραστούν στο gala concert, στη Βιέννη, να παίξουν στη συναυλία, καθώς και να παραλάβουν το βραβείο τους. Όλα αυτά στη Μέκκα της κλασικής μουσικής, το διάσημο Musikverein Wien Hall, όπου στεγάζεται η φιλαρμονική της Βιέννης.

Μάλιστα, ο μικρός Στέλιος ήταν ο πρώτος που άνοιξε το gala, παίζοντας ένα small prelude του Bach και έγινε αυτόματα ο νεότερος Έλληνας μουσικός που έπαιξε ποτέ εκεί.

Πλέον, ο Στέλιος Κερασίδης έφτασε αισίως τα πέντε πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνου και συγκεκριμένα σε δύο πανελλήνιους και τρεις παγκόσμιους.

Δείτε το βίντεο από το διαγωνισμό:

Το βιογραφικό του είναι ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως, για την ηλικία του...

Ο Στέλιος γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012 στην Αθήνα. Στην ηλικία των τριών ετών έδωσε το πρώτο του κονσέρτο ενώ φέτος έγινε ο νεότερος πιανίστας που κατάφερε να κερδίσει με την υψηλότερη βαθμολογία, δύο ιστορικούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (τους Χ.Ο.Ν. και ΦΙΛΩΝ).

Επίσης, παρακολουθεί μαθήματα από τον πατέρα του Φώτη Κερασίδη αλλά και από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδευτικό και καθηγήτρια πιάνου, Αγαθή Λεϊμονή.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε το μικρό Στέλιο να εκτελεί Bach με την ορχήστρα sinfonietta της Αθήνας και τον διάσημο Έλληνα μαέστρο, Γιώργο Αραβίδη.

https://www.youtube.com/watch?v=FhO5HQlXrLE?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

(Με πληροφορίες από altsantiri.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News