Ξανά Κρήτη ο Πρ. Παυλόπουλος - Mεγάλη μέρα για το Παιδικό Χωριό SOS

Κρήτη
Ξανά Κρήτη ο Πρ. Παυλόπουλος - Mεγάλη μέρα για το Παιδικό Χωριό SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS και στην εκδήλωση 40 χρόνων του Πανεπιστημίου

Από το “αντίο” ξανά στην... υποδοχή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η Κρήτη! Προτού καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την επίσκεψή του στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου τίμησε την περασμένη Κυριακή με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη του Λασιθίου και ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης, ο Προκόπης Παυλόπουλος έρχεται ξανά στο νησί μας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται ξανά σήμερα επί κρητικού εδάφους, επισκεπτόμενος αυτή τη φορά το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο θα έρθει για τα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, στη Φοινικιά. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 5:30 το απόγευμα και εκεί φυσικά θα είναι πλήθος εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων.

Από το Ηράκλειο και τα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS στη Φοινικιά, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φύγει “σφαίρα” το απόγευμα για το Ρέθυμνο.

Παρουσία, βλέπετε, του προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου “Ερωφίλη”, στη Φορτέτζα.

Νέα λοιπόν επίσκεψη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κρήτη σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας. Γεγονός ενδεικτικό της ιδιαίτερης αγάπης που τρέφει ο κ. Παυλόπουλος για τον τόπο μας, τον οποίο τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται τουλάχιστον 3-4 φορές τον χρόνο. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης πολλών Δήμων του νησιού.

Στέγη για 30 παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παιδικό Χωριό SOS, στη Φοινικιά Ηρακλείου, που εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 16 παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 11 ετών.

Το Παιδικό Χωριό SOS αποτελείται από τρία σπίτια, ικανά να φιλοξενήσουν έως 30 παιδιά, και ένα κτήριο που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, μία βιβλιοθήκη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορες άλλες δραστηριότητες των παιδιών, ενώ στο κέντρο της έκτασης υπάρχει παιδική χαρά.

Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή και σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Το επίσημο πρόγραμμα

Χθες βγήκε στη δημοσιότητα και το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί μας.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος το Σάββατο 2 Ιουνίου (σ.σ. σήμερα) θα μεταβεί στη Φοινικιά Ηρακλείου Κρήτης για να εγκαινιάσει το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ρέθυμνο για να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία παρατίθεται και το επίσημο πρόγραμμα, που έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου:

- 17:30: Άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στη Φοινικιά. Υποδοχή από τον κ. Αναστάσιο Βρεττό, τ. πρόεδρο Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και την αντιπρόεδρο Δ.Σ. κ. Αλεξάνδρα Κοντέλλη.

* Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

* Χαιρετισμός τού κ. Αναστάσιου Βρεττού.

* Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

* Χαιρετισμός του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

* Βράβευση δωρητών που συνέβαλαν στην ανέγερση και τον εξοπλισμό του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

* Ξενάγηση στο χώρο.

* Αποκαλυπτήρια πινακίδας εγκαινίων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

- 18:30: Αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας για το Ρέθυμνο.

- 20:00: Άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Δημοτικό Θέατρο “Ερωφίλη”, στη Φορτέτζα.

* Προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα.

* Χαιρετισμός του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γεωργίου Μαρινάκη.

* Απονομή του χρυσού μεταλλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης στην α.ε. τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

* Αντιφώνηση του προέδρου της Δημοκρατίας.

* Παρουσίαση του επετειακού τόμου “Πανεπιστήμιο Κρήτης, η γέννηση και η πορεία” από τον συγγραφέα, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννη Πυργιωτάκη.

* Απονομή τιμητικών πλακετών.

* Απονομή υποτροφιών σε πρωτεύσαντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

* Μουσικός επίλογος από τις Φιλαρμονικές των Δήμων Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

- 22:40: Αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” για την Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News