default-image

Ξεκινά η «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Κρήτη
Ξεκινά η «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Αγωνία στο κατακόρυφο για τους υποψήφιους που στις 7 και 8 Ιουνίου ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τη σκυτάλη παίρνουν πρώτα οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων που στις 7 Ιουνίου θα διαγωνιστούν στην έκθεση ενώ την επόμενη ημέρα στις 8 του μήνα με την έκθεση και πάλι ξεκινούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια. Ο μηχανισμός είναι ήδη έτοιμος ενώ απομένουν μόνο οι δοκιμαστικές λήψεις των θεμάτων τις μέρες πριν από τις εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα.

Σε επίπεδο Κρήτης στη μάχη των πανελλαδικών διεκδικώντας μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ριχτούν 6.455 μαθητές. 5.201 από τα γενικά λύκεια και 1.254 από τα επαγγελματικά. Από το σύνολο των υποψηφίων 499 θα εξεταστούν προφορικά.

Σε ότι αφορά το Ηράκλειο οι υποψήφιοι θα είναι 2638 από τα γενικά λύκεια και 576 από τα γενικά.

Στα Χανιά 1363 υποψήφιοι γενικών λυκείων και 290 από τα επαγγελματικά.

Από το Ρέθυμνο 660 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν από τα ΕΠΑΛ και 152 από τα επαγγελματικά λύκεια ενώ από το Λασίθι 540 υποψήφιοι θα ριχτούν στη μάχη από τα γενικά λύκεια και 236 από τα επαγγελματικά.

Η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων πάντως θα ξεκινήσει με το τέλος των ενδοσχολικών εξετάσεων ενώ μεγάλο στοίχημα αποτελεί το γεγονός ότι η λήξη τους έχει τοποθετηθεί στις 30 Ιουνίου όπου μέχρι τότε όπως προβλέπεται θα έχουν ολοκληρωθεί και τα ειδικά μαθήματα αλλά και οι αθλητικές δοκιμασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News