Χόρεψε κρητικά και πήρε γερή γεύση από Κρήτη η Βασίλισσα Σοφία

Κρήτη
Χόρεψε κρητικά και πήρε γερή γεύση από Κρήτη η Βασίλισσα Σοφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πιο θετικές εντυπώσεις έχει καταφέρει να κερδίσει η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία κατά την παραμονή της στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, με την απλότητα και την διακριτικότητα που την διακρίνει, δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση χορευτών σε εκδήλωση, χορεύοντας κρητικά και όπως ήταν φυσικό απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά το τέλος της εναρκτήριας εκδήλωσης του συνεδρίου για την Αρχαία Ελεύθερνα, στην διάρκεια δείπνου που παρέθεσαν προς τιμήν της ο Νίκος και η Μαρί Δασκαλαντωνάκη και συνομίλησε με πολλούς από τους παρευρισκομένους. Παρακολουθήστε το video που δημοσιεύτηκε απο το Goodnet.gr.

Η Βασίλισσα της Ισπανίας στο Ηράκλειο

Σήμερα η Βασίλισσα της Ισπανίας, έχοντας στο πλευρό της και την αδερφή της Ειρήνη, επέστρεψε στο Ηράκλειο και επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο μένοντας ενθουσιασμένη από τα εκθέματά του και μαθαίνοντας για τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, που θεωρείται η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

Πριν την άφιξη της Βασίλισσας, η αστυνομία με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, έλεγξαν εξονυχιστικά τους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου.

Μετά τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και την Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, σειρά έχει η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας η οποία, μάλιστα,  εθεάθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε ιδιωτική της έξοδο στο εστιατόριο Εν Πλω.

Η ίδια, ιδιαιτέρως φιλική, δοκίμασε ντολμαδάκια, βλήτα, ντάκο αλλά και ψάρι. Γενικά προτίμησε κρητικά παραδοσιακά πιάτα, ενώ εντύπωση της έκανε η φάβα. Μάλιστα, ζήτησε από το μαγαζί στο οποίο γευμάτισε, να δει πώς είναι η φάβα –δηλαδή ποια είναι η μορφή της- πριν την ψήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News