Ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα ο Υπ. Υποδομών για τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας

Κρήτη
Ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα ο Υπ. Υποδομών για τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός του Ιουνίου θα γίνει όπως φαίνεται η δημοπράτηση για την κατασκευή του κόμβου της Αγίας Πελαγίας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στην ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,απαντώντας σε ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου 2018 και ο ανάδοχος εκτιμάται ότι θα αναδειχθεί από το φθινόπωρο του 2018,αν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές.

Ο κ. Κεγκέρογλου, σύμφωνα με Δελτίου Τύπο, «αφού αναφέρθηκε, με την 6η κατά σειρά ερώτηση του τα τρία (3) τελευταία χρόνια, στην επιτακτική ανάγκη κατασκευής του έργου για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών επαγγελματιών και την μείωση τροχαίων ατυχημάτων τόνισε ότι η Κυβέρνηση ενώ προβαίνει σε πάρα πολλά εγκαίνια και κόβει κορδέλες έργων, τα οποία όμως είχαν ενταχθεί, χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί από προηγούμενες Κυβερνήσεις, αναβάλλει συνεχώς την δημοπράτηση ώριμων τμημάτων του ΒΟΑΚ όπως ο Κόμβος Αγίας Πελαγίας και ματαιώνει άλλα όπως το τμήμα Πάνορμο Εξάντη.

Για το χρονοδιάγραμμα που απαίτησε ο κ.Κεγκέρογλου προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή και οι πολίτες , ο αρμόδιος Υφυπουργός απάντησε ότι η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου 2018 και ο ανάδοχος εκτιμάται ότι θα αναδειχθεί από το φθινόπωρο του 2018,αν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές.

Για τις όποιες καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες 3,5 χρόνια τώρα κατηγόρησε τον ΟΑΚ και την διοίκηση του(!!!) ότι είναι υπεύθυνοι για τις ελλείψεις, όπως του Κτηματολογικού πίνακα, της μελέτης όμβριων, της μελέτης Περιβαλλοντικών όρων κλπ.

«Μα δικιά σας είναι η διοίκηση του ΟΑΚ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη διόρισε, το Υπουργείο τον εποπτεύει και έχω την εντύπωση ότι δεν στηρίξατε τον ΟΑΚ για να υλοποιήσει το έργο, όπως και άλλα έργα πρώτον επειδή ο κ.Σπίρτζης είχε διαφωνήσει με τον κ.Σταθάκη για τον ορισμό των συγκεκριμένων προσώπων στον ΟΑΚ και δεύτερον γιατί η τελική επιδίωξη του Υπουργού ήταν να αφαιρέσει αρμοδιότητες από τον ΟΑΚ και να τις αναλάβει ο ίδιος και το Υπουργείο κεντρικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ.Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διέθεσαν τις εκτάσεις τους προκειμένου τα έργα επιτέλους να προχωρήσουν, χωρίς να χρειαστεί να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις και μετέφερε την αγωνία τους για το έργο.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News