Κρήτη

Αναρχία και.. χάος στην Πλατεία Κορνάρου - Δεν δίστασαν να μπουν και μέσα στην Κρήνη

Ένα Μνημείο με ιστορία αιώνων, στην Πλατεία Κορνάρου, «εκπέμπει» σήμα κινδύνου πριν να είναι αργά.


Ο λόγος για την Κρήνη Μπέμπο, όπου τα όσα καθημερινά συμβαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο, κάθε άλλο παρά αναδεικνύουν την αναδεικνύουν.

Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο ο κ. Αριστείδης Αθανασάκης, γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες και μια επιστολή που στέλνει στο neakriti.gr με αποδέκτη τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό.


Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος μεταξύ άλλων, το παράνομο παρκάρισμα σε συνδυασμό με την διέλευση διερχόμενων οχημάτων, «πρωταγωνιστούν» καθημερινά στην ανακαινισμένη Πλατεία Κορνάρου και θέτουν την ζωή σε κίνδυνο όλων όσοι διέρχονται απο το σημείο.


Όμως η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις, διαπιστώνοντας κάποιος «χαλαρούς» επισκέπες να είναι μέσα στην Κρήνη Μπέμπο και να φωτογραφίζονται ανενόχλητοι...


Αναλυτικά η επιστολή προς τον Δήμαρχο, με τις προτάσεις του k. Αθανασάκη για να αλλάξει ριζικά η εικόνα στην περιοχή:


Δήμαρχε,
Επανέρχομαι με σημερινή φωτογραφία που δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα , που με την ανοχή κάποιων δημιουργήθηκε στην ανακαινισμένη Πλατεία Κορνάρου.
Το παράνομο παρκάρισμα έχει γίνει πλέον καθεστώς, την στιγμή που η υπόσχεση με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήταν ότι στην Πλατεία Κορνάρου θα υπάρχει καθημερινή και συστηματική επίβλεψη.
Από την μια ξεριζώνουμε δέντρα και βάζουμε χαμηλότερα για την ανάδειξη του Μνημείου και την ίδια ώρα αφήνουμε τα οχήματα να το κρύψουν. Στη φωτογραφία αυτή φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο σεβόμαστε τα τουριστικά μας αξιοθέατα. Οι επισκέπτες ξεναγούνται στην Κρήνη Μπέμπο περικυκλωμένοι από σιδερένια κουτιά...Και είναι οξύμωρο να δίνουμε τόσα χρήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού (στόχος σας να γίνει η πόλη μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου) και ταυτόχρονα να απαξιώνουμε οι ίδιοι το ''προϊόν'' μας. Και δεν είναι μόνο οι τουρίστες και ο σεβασμός στο Μνημείο...Οι πεζοί καθημερινά κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα που είτε απλά διέρχονται είτε ξεφορτώνουν επί εικοσιτετραώρου τα εμπορεύματα.
Στην χθεσινή (30/5/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτημα μου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αναστασάκης παραδέχθηκε πως απαγορεύεται η στάση , η στάθμευση και η κίνηση πάνω στην πλατεία στο νέο έργο, αφήνοντας έκθετο τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κύριο Παττακό.
Απευθύνομαι πλέον μόνο σε εσάς και σας ζητώ άμεσα να προστατευτεί το Μνημείο και ολόκληρο το νέο έργο. Αντίστοιχο αίτημα ετοιμάζομαι να κάνω και στην Αρχαιολογία για να απαγορευτεί με κάποιο τρόπο η είσοδος των επισκεπτών μέσα στην Κρήνη (φωτογραφία νο2). Σας ζητώ να μεταφέρετε στον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας τις σωστές οδηγίες, δηλαδή ότι απαγορεύεται η παρουσία οχημάτων πάνω στην πλατεία και η διέλευση οχημάτων. Επίσης σας ζητώ όταν κάποιο αμάξι βρεθεί παράνομα σταθμευμένο στην Πλατεία να κόβεται άμεσα πρόστιμο (το οποίο δεν θα σβήνει κατά το ελληνικό έθιμο) και όχι απλά να σφυρίζουν προειδοποιητικά τα όργανα της τάξης δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο παρανομίας. Σας ζητώ να πιέσετε την ελληνική αστυνομία ακόμα και το νέο σώμα των ποδηλατών να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σας ζητώ να πιέσετε την Αποκεντρωμένη να εγκρίνει επιτέλους τις νέες ρυθμίσεις και να δοθεί η λωρίδα των ΤΑΞΙ στα φορτηγά για φορτοεκφόρτωση (έστω και η μισή μετά την υποχώρησή σας). Επιγραμματικά:
-Επανατοποθέτηση των δύο εμποδίων που υπήρχαν δυτικά και ανατολικά της πλατείας και που κάποιοι τα έσπασαν για να αλωνίζουν (έχω δέσμευση κενή από τον κύριο Αναστασάκη τουλάχιστον 8 μηνών)
-Τοποθέτηση εμποδίου στην Γιαννιτσών για να μην παρκάρουν παράνομα επί της ράμπας αναπήρων και να μπορούν να εισέρχονται προς την 1866 όσοι θέλουν να δουλέψουν και ΜΟΝΟ τις ώρες που επιτρέπεται
-Τακτική και ουσιαστική αστυνόμευση.
-Άμεση παράδοση στις μεταφορικές εταιρίες και στους εμπόρους της λωρίδας φορτοεκφόρτωσης που έχει ψηφιστεί εδώ και τρεις μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Υ.Γ.1 Σε σύντομο χρόνο όπως μαθαίνω ανοίγει ξανά το καφενείο στον Κουμπέ. Πώς φαντάζεστε να δουλέψει με την παρουσία παρκαρισμένων οχημάτων; Μήπως πρέπει να περιμένουμε να έρθει εκείνη η ώρα για να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανόνες; Τότε δηλαδή που η κατάσταση αυτή θα θίγει και την ΔΕΠΤΑΗ εκτός από τους νομοταγείς πολίτες; Υ.Γ. 2 Πώς θα σας φαίνονταν αν η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στην κρήνη Μοροζίνη. Θα ήταν και αυτό ανεκτό; Και αν όχι γιατί αντιμετωπίζετε την Πλατεία Κορνάρου με άλλη προσέγγιση; Υ.Γ.3 Κανένα θέμα με τους υπαλλήλους του Δήμου (αυτοί εκτελούν εντολές της Δημοτικής Αρχής)


Με εκτίμηση,
Αριστείδης Αθανασάκης-Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Σχόλια