«Παραλύει» σήμερα η Κρήτη

Κρήτη
«Παραλύει» σήμερα η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργιακό «μπλακ άουτ» και στην Κρήτη, σήμερα - Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία;

Έξω από την εφορία του Ηρακλείου, στη λεωφόρο Κνωσού, συγκεντρώθηκαν σήμερα, στις 8 το πρωί, οι απεργοί που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των φορέων που μετέχουν σε μια νέα επιτροπή, που στο εξής θα προχωρά στη διοργάνωση κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης και των δανειστών.

Θα ακολουθήσει συναυλία διαμαρτυρίας, ενώ στις 10 το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα αρχίσουν τη δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Σήμερα, εξάλλου, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν τόσο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, όσο και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τους φορείς του νομού επισημάνθηκε ότι η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε βαθιά παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία, με θύματα όχι μόνο τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και τους ευάλωτους πολίτες. Παράλληλα, τόνισαν ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ενώσουν τις φωνές τους και με συντονισμένες ενέργειες να αντιδράσουν στα μέτρα που αποτελούν την “ταφόπλακα” για εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, μικρομεσαίους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News