Κρήτη

Απεργιακό μπλακ άουτ την Τετάρτη - Αλλαγές στις πτήσεις

Απεργιακό μπλακ άουτ αναμένεται για αύριο στη χώρα μας, αφού... “κατεβάζουν ρολά” ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, απεργούν οι ναυτεργάτες, καθώς και πολλοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αλλά και των ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ στο νομό Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν για άλλη μια φορά ξεχωριστά συλλαλητήρια.

Από τη μια θα είναι το ΕΚΗ και οι λεγόμενοι φορείς της “Κοινωνικής Συμμαχίας” κι από την άλλη το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικοί φορείς της δύναμής του.
Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Ανάλογα θα κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι και στο νομό Ηρακλείου. Το ΠΑΜΕ ήδη έχει καλέσει τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.


Το ΕΚΗ προχωρά σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του, για να ανακοινώσει με τους εκπροσώπους των άλλων μαζικών φορέων που μετέχουν στην Κοινωνική Συμμαχία τη δράση τους για την αυριανή ημέρα.


Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας, αποφάσισαν για αύριο όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των Δ.Σ. των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Στην εκπαίδευση

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑ.Λ. θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ, τα αιτήματα αφορούν «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, στο αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, στον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και στην απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δομές λειτουργίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Η ΓΣΕΕ

«Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν τη βλέπουν», τονίζει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ. Μεταξύ άλλων, διεκδικεί «άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, καθώς και ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δε θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.


Διεκδικούμε δίκαιο φορολογικό σύστημα, όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής, άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
Διεκδικούμε αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Επίσης, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών, καθώς και δίκαιο φορολογικό σύστημα και ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής».

Ακυρώσεις πτήσεων

Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας αύριο (από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι), η Aegean και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Aegean www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:
* Για την Aegean στο 801 1120000 (από σταθερό) και στο 210/62.61.000 (από κινητό).
* Για την Olympic Air στο 801 801 0101 (από σταθερό) και στο 210/35.50.500 (από κινητό).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια