Πόσο έβρεξε στην Κρήτη και πότε αλλάζει ο καιρός;

Κρήτη
Πόσο έβρεξε στην Κρήτη και πότε αλλάζει ο καιρός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκε μεγαλύτερο ύψος βροχής στο νησί μας;

Το σαββατοκύριακο πέρασε και η Κρήτη δεν επωφελήθηκε από τις πολυπόθητες βροχοπτώσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν “έδωσαν” το νερό που περιμέναμε...

Εξάλλου, όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, από την Τρίτη αναμένεται να επανέλθει στο νησί μας η καλοκαιρία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ. Λέκκας είπε ότι ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή σήμερα, θα παραμείνει ενισχυμένο το βόρειο ρεύμα, ωστόσο από αύριο Τρίτη επανέρχεται το σκηνικό καλοκαιρίας, το οποίο - όπως όλα δείχνουν - θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

26 χιλιοστά βροχής στο Μεταξοχώρι

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Μανόλης Λέκκας, τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν δυνατές βροχοπτώσεις τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου, όσο και στο Μεταξοχώρι Ηρακλείου, όπου είχαμε 26 χιλιοστά βροχής. Πάντως, προχθές Σάββατο, στο νομό Χανίων δε σημειώθηκαν βροχές. Χθες, ωστόσο, έβρεξε σε αρκετές περιοχές στα Χανιά, αλλά και σε Αρκάδι, Αμάρι, Βιάννο και Οροπέδιο Λασιθίου. Η αλήθεια είναι πάντως ότι, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι βροχοπτώσεις “επικεντρώθηκαν” στα ανατολικά και τα εσωτερικά τμήματα του νησιού μας. Εξάλλου, σε καμία περίπτωση οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν δεν ήταν οι αναμενόμενες, αφού δεν “έδωσαν” όσο νερό αναμενόταν. 

Βελτίωση από Τρίτη

Ειδικότερα, για σήμερα Δευτέρα ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι θα παραμείνει πρόσκαιρα ενισχυμένο το βόρειο ρεύμα. Αναλυτικότερα, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Ωστόσο, τοπικά η έντασή τους θα φτάσει μέχρι και τα 6 μποφόρ. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, σήμερα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια, αλλά και στα ορεινά τμήματα του νησιού. Εξάλλου, όπως μας είπε ο Μανόλης Λέκκας, υπάρχουν μικρές πιθανότητες να εκδηλωθούν ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 28 βαθμών Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στις βόρειες περιοχές της Κρήτης οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 17 και 19 βαθμών Κελσίου, ενώ οι μέγιστες τιμές μεταξύ 24 και 26 βαθμών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στη νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα “σκαρφαλώσει” μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ καλές καιρικές συνθήκες, αφού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, «φαίνεται ότι γενικά ο καιρός βαίνει σε κατάσταση καλοκαιρίας». Συγκεκριμένα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές και ως επί το πλείστον θα επικρατήσει αύριο ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι άνεμοι θα διατηρηθούν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις. Εξάλλου, η έντασή τους θα κυμανθεί στα ίδια με σήμερα επίπεδα, στα 4 με 5, τοπικά μέχρι και τα 6 μποφόρ. Ωστόσο, αύριο το βράδυ ο κ. Λέκκας προβλέπει ότι θα επικρατήσει σχεδόν άπνοια.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί αύριο σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ειδικότερα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί στις βόρειες περιοχές της Κρήτης από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Εξάλλου, κατά τόπους, στα βόρεια τμήματα ενδεχομένως να σημειωθούν και υψηλότερες θερμοκρασίες. Επίσης, στη νότια Κρήτη οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 26 και 28 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, και στα νότια του νησιού είναι πιθανόν να έχουμε, κατά τόπους, υψηλότερες τιμές.

Γενικά, το αυριανό καιρικό σκηνικό αναμένεται να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι άνεμοι δε θα πνέουν ενισχυμένοι και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι πολύ καλές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News