«Βουτιά» Ρώσων επισκεπτών στην Κρήτη

Κρήτη
«Βουτιά» Ρώσων επισκεπτών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βουτιά» των Ρώσων επισκεπτών στη χώρας μας, αλλά και στην Κρήτη καταγράφουν οι τουριστικοί παράγοντες, οι οποίοι αντικρίζουν τα αρνητικά σημάδια, και συγκεκριμένα την πτώση στη ροή των πωλήσεων κατά 30%, από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και σήμερα.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη της ανακοπής ενός σημαντικού ποσοστού των πωλήσεων από τη Ρωσική τουριστική αγορά οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, όπως είναι η πτώση του ρωσικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζουν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

Και οι VIP αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία έχουν ήδη επηρεαστεί, όπως δηλώνει ο επαγγελματίας κύριος Γιώργος Φθενάκης, ο οποίος διαβλέπει πτώση και από τους Σαουδάραβες, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο νησί, τον επόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται άνοδος Ρώσων τουριστών στη γειτονική Τουρκία, η οποία διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές των πακέτων διακοπών. Η Τουρκία βάζει μάλιστα «στόχο» για 6,1 εκατομμύρια τουρίστες, όταν πέρυσι στη χώρα μας οι Ρώσοι επισκέπτες άγγιξαν τους 870.000.

Εντωμεταξύ, αύξηση που αγγίζει το 18% στην επιβατική κίνηση από εξωτερικό καταγράφεται στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με την αύξηση να είναι σημαντική στους Γερμανούς τουρίστες.

Ενώ, από τη πλευρά τους οι ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις μεγάλες πληρότητες, κατά το μήνα Μάιο, καθώς καταγράφεται αύξηση κατά 8% σε σχέση με πέρυσι στις διανυκτερεύσεις.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News