Κρήτη

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κρήτη και ποτίζεται η γη

Εντυπωσιακό video από την καταρρακτώδη βροχή στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Ο καιρός… το ‘πε και το ‘κανε, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την Κρήτη να βγαίνουν αληθινές!

Οι πολυπόθητες βροχές ήρθαν σαν Θείο Δώρο για τους Κρητικούς οι οποίοι περίμεναν πως και πώς να ξεδιψάσουν οι καλλιέργειες τους, κάτι που δεν είχε γίνει ολόκληρο το χειμώνα.

Λίγες μέρες, λοιπόν, πριν ξεκινήσει και επίσημα το καλοκαίρι και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Μαΐου, «ήρθαν» δυνατές μπόρες στο νησί όπως φαίνεται και στο παρακάτω video το οποίο έχει τραβηχτεί στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου «άνοιξαν» για τα καλά οι ουρανοί σήμερα.

Η ορατότητα είναι περιορισμένη, ενώ το νερό πέφτει ορμητικό πάνω στη γη και η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας αναμφισβήτητα σημαδεύεται από τη δυνατή βροχή.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η βροχή ήταν καταρρακτώδης στο ορεινό Τζερμιάδο, αλλά και στα Ανώγεια.

Μία δυνατή απότομη μπόρα έπεσε για περίπου 20 λεπτά στην Βιάννο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ παρόμοιες βροχοπτώσεις είχαμε στα ανατολικά του Ρεθύμνου και ειδικότερα στην περιοχή του Αρκαδίου, όπως και στον Φουρφουρά του Ρεθύμνου.

Μπορεί η κακοκαιρία να χάλασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους εκδρομείς, όμως οι Κρητικοί σίγουρα θα ευγνωμονούν αυτή τη βροχή που πότισε τα χωράφια και γενικότερα τις καλλιέργειες των παραγωγών, με την ανομβρία να «χτυπά» το σήμα κινδύνου…

Πάντως, αυτές τις μέρες και λόγω των ξαφνικών, ισχυρών βροχοπτώσεων οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους ολισθηρούς δρόμους της Κρήτης.

 

Σχόλια