Ξεδίψασε η κρητική γη – Δυνατές μπόρες σε όλο το νησί

Κρήτη
Ξεδίψασε η κρητική γη – Δυνατές μπόρες σε όλο το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευλογία ήταν για το νησί μας οι μπόρες που έπεσαν από το πρωί του Σαββάτου.

Στο παρά πέντε από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και λίγο πριν πέσει η αυλαία για την άνοιξη, έπεσαν επιτέλους οι πολυπόθητες μπόρες που περιμέναμε στην Κρήτη όλο το χειμώνα.

Ενώ ειδικοί επιστήμονες και μετεωρολόγοι εξέφραζαν φόβους για τη φετινή ανομβρία και τη ξηρασία, που κατά συνέπεια απειλεί με ερημοποίηση την Κρήτη, η βροχή ήρθε να τους διαψεύσει – έστω και εν μέρει.

Δυνατές βροχές, μπόρες και ισχυρές καταιγίδες πότισαν έστω και για λίγο την διψασμένη κρητική γη. Στο Ηράκλειο, και ειδικότερα στην περιοχή του Ξηροπόταμου, είχαμε μια δυνατή μπόρα περίπου στις 12 το μεσημέρι, όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή που έπεσε σαν «μάνα εξ ουρανού» στο ορεινό Τζερμιάδο του νομού Λασιθίου, σύμφωνα με στοιχεία από το επίσημο site meteo.gr.

Ισχυρή ήταν η βροχή που πότισε την κορυφή του Ψηλορείτη και συγκεκριμένα τα Ανώγεια.

Μία δυνατή απότομη μπόρα έπεσε για περίπου 20 λεπτά στην Βιάννο νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Παρόμοιες βροχοπτώσεις είχαμε επίσης ανατολικά του Ρεθύμνου και ειδικότερα στην περιοχή του Αρκαδίου, όπως και στον Φουρφουρά του Ρεθύμνου.

Έστω και αργά, έστω και ελάχιστα οι μπόρες, μπορεί να χάλασαν το τριήμερο και τις εκδρομές στη θάλασσα, πρόσφεραν όμως πολύτιμο νερό στους διψασμένους αγρούς της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News