Ένας χρόνος χωρίς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Στην Κρήτη τα 4 παιδιά του

Κρήτη
Ένας χρόνος χωρίς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Στην Κρήτη τα 4 παιδιά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Eνώνουμε τις φλόγες των κεριών μας με τις μνήμες μας και τις κάνουμε προσευχή, για τον πιο ψηλό πολιτικό άντρα" αναφέρει η ΝΟΔΕ.

Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τον αείμνηστο Κρητικό πολιτικό που σημάδεψε με την διαδρομή του την Ιστορία της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Ήταν 29 Μαΐου 2017 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε την τελευταία του πνοή. Σήμερα τελέστηκε στα Χανιά το ετήσιο μνημόσυνο του.

Στην Κρήτη και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το “παρών” στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη Χανίων.

Στην Κρήτη βρίσκονται επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγο της Ισίδωρο Κούβελο, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη με τον σύζυγο της Πασκάλ Γκουρντέν και η Κατερίνα Μητσοτάκη με τον σύζυγο της Απόστολο Μαυραγάνη.

Το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί βουλευτές της ΝΔ όπως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης. Επίσης παραβρέθηκε και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής στο Πολυτεχενείο Κρήτης Κώστας Συνολάκης.

Για το μνημόσυνο εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Χανίων, η οποία αναφέρει:

«Ένα χρόνο (μας) λείπει: 

• Από την Ελλάδα. 

• Από την Κρήτη. 

• Από τα Χανιά.

Το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη Χανίων, ενώνουμε τις φλόγες των κεριών μας με τις μνήμες μας και τις κάνουμε προσευχή, για τον πιο ψηλό πολιτικό άντρα της σύγχρονης ιστορίας μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News