Άφησαν λουλούδια για το νεκρό ποδηλάτη, πατέρα 5 παιδιών - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για το Ι.Χ

Κρήτη
Άφησαν λουλούδια για το νεκρό ποδηλάτη, πατέρα 5 παιδιών - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για το Ι.Χ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα πένθους για τα Χανιά η σημερινή καθώς το μεσημέρι, από τον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αμπεριάς, είπαν το τελευταίο αντίο στον 57χρονο ποδηλάτη, πατέρα 5 παιδιών που την περασμένη Τετάρτη και από την μία στιγμή στην άλλη έχασε τη ζωή του σε έναν κεντρικό δρόμο των Χανίων έπειτα από παράσυρση και εγκατάλειψη.

Στο δρόμο μάλιστα που έγινε το δυστύχημα, υπάρχουν λουλούδια στην μνήμη του άτυχου ποδηλάτη με τις μνήμες να είναι νωπές ενώ αίσθηση προκαλεί και η επιγραφή, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Μετά το τελευταίο δυστύχημα, η συλλογικότητα «ΠοδηΛάτρεις» διαμαρτύρεται για τα θύματα των τροχαίων καθώς δεν πρόκειται για το μόνο ποδηλάτη που είχε σκοτωθεί αφού πριν δύο μήνες ένα ακόμη άτομο στα Χανιά είχε παρασυρθεί και τραυματιστεί θανάσιμα μετά από σύγκρουση με αγροτικό αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook:

Η συλλογικότητα «ΠοδηΛάτρεις»

Την φετινή πανσέληνο του Μαΐου δεν μπορούμε παρά να

- θρηνούμε για δεκάδες θύματα των τροχαίων εγκλημάτων,

- οργιζόμαστε με την αδιαφορία της Πολιτείας και των υπευθύνων,

- μεταβάλλουμε την χαλαρότητα σε εγρήγορση

Την φετινή πανσέληνο του Μαΐου συγκεντρωνόμαστε όλοι οι ποδηλάτες στην Πλατεία Αγοράς σε μια βουβή ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας για τα τροχαία ατυχήματα. Για να μην ξεχνάμε ούτε τα θύματα, ούτε τους υπεύθυνους για αυτά.

Τρίτη 29/5 στις 19.31 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Σημείωση: Η εκδήλωση που είχε ανακοινωθεί προηγούμενα ακυρώνεται λόγω των συνθηκών.

Να σημειωθεί ότι ο 57χρονος Χανιώτης ήταν και μέλος της θεατρικής ομάδας "Αρένα", μέλη της οποίας τον αποχαιρέτησαν με μία άκρως συγκινητική ανάρτηση.

Μεταξύ άλλων η θεατρική ομάδα "Αρένα" στα Χανιά αναφέρει:

«ο Μελάκος, ο Μπάρναμπυ…»

Κι εκεί ο χρόνος σταματά. Οι καρδιές μας είναι σαν να μην χτυπούν!

Ταμπλό βιβάν στην είδηση του άδικου χαμού του Κωστή μας… αν και εμείς δεν τον φωνάζαμε ποτέ έτσι.

Ο Μελάκος... μια βαρύς και μια ευαίσθητος... ένας χαρακτήρας πολυμορφικός σαν τους ρόλους του, μια παρουσία ήσυχη αλλά με άποψη και βαρύτητα...ο Κωστής, ένας οικογενειάρχης, βιοπαλαιστής για εσάς έξω... ένας φίλος, ένας άλλος "καλλιτέχνης" για εμάς εδώ στην Αρένα... ένας άνθρωπος, που στο σανίδι λίγα μας χώριζαν και άπειρα μας ένωσαν...

Αγαπημένε μας…

Σ’ ευχαριστούμε, όλα τα παιδιά της ΑΡΕΝΑΣ και ο καθένας για τους δικούς του λόγους για τις στιγμές που περάσαμε μαζί όλα αυτά τα πολλά χρόνια, για την καρδιά σου που μας άνοιξες, για τα μυστικά που μοιράστηκες μαζί μας, για την προσοχή που έδινες στα δικά μας μυστικά, για τις ώρες της ζωής μας που μοιραστήκαμε εκτός θεάτρου και προβών, για το παράδειγμα που μας έδινες στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, για το χρόνο σου και τη γενναιοδωρία σου. Μοιραστήκαμε αγωνίες, γέλια, κλάματα, ιστορίες, φιλοσοφίες, τσακωθήκαμε, αγκαλιαστήκαμε…αγαπηθήκαμε!

Θέλουμε να σε θυμόμαστε μόνο με χαμόγελο! Κι έτσι θα κάνουμε!

Όπως κάνουμε και για τον Γιώργο και τη Ρίτσα!

Θα θυμόμαστε τα όσα ζήσαμε παρέα και θα γελάμε δυνατά να μας ακούς!

Θα σου κλείνουμε το μάτι όλο νόημα… όπως έκανες κι εσύ… και θα χαμογελάμε στη θύμισή σου!

Σήμερα, θα κλείσουμε τα μάτια μας και θα φανταστούμε μια κοινωνία με συνετούς οδηγούς! Και ένα κράτος που δε θέλει τροχαία! Και θα την φτιάξουμε αυτή την κοινωνία!

Αγαπημένε μας φίλε! "Μελάκο" μας! Γλυκέ μας "ταβερνιάρη"!

Τα παιδιά της ΑΡΕΝΑΣ"

Υπόθεση θρίλερ για γερά νεύρα

Να σημειωθεί ότι το πρωί στην αστυνομία προσήχθη μια γυναίκα που όπως τελικά αποδείχτηκε αν και σχετίζεται με την υπόθεση, τελικά δεν έχει καμία εμπλοκή με το μοιραίο αυτοκίνητο που «ευθύνεται» για την σύγκρουση με το ποδήλατο.

Επίσης έξω από τα γραφεία της τροχαίας είναι σταθμευμένο και το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στη φονική σύγκρουση της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο φαίνεται να ανήκει σε άνδρα που βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ το όχημα της στιγμή της σύγκρουσης φαίνεται να οδηγούσε συγγενικό άτομο του κατόχου του Ι.Χ το οποίο όμως και εκείνο σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες έφυγε για το εξωτερικό.

Το μοιραίο δυστύχημα

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Τσόντου Βάρδα, στην περιοχή Δικαστηρίων.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος των Χανίων οδηγεί στα Δικαστήρια και αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της πόλης ο οποίος έχει πολλά σταυδροδρόμια και κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα. Μάλιστα, στις 19 Μαρτίου είχε χάσει τη ζωή του ένας 79χρονος έπειτα από τη σύγκρουση δύο οχημάτων. Ο ίδιος ήταν πεζός.

Τέλος, στο νομό Χανίων το Μάρτιο, άλλος ένας ποδηλάτης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αγροτικό όχημα.

Δυστυχώς οι νεκροί στην άσφαλτο της Κρήτης από αρχές του έτους μέχρι σήμερα αγγίζουν τους 19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News