default-image

«Δώρα» υψηλής τεχνολογίας στα χέρια της Αστυνομίας για τις τουριστικές περιοχές

Κρήτη
«Δώρα» υψηλής τεχνολογίας στα χέρια της Αστυνομίας για τις τουριστικές περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θερινή περίοδος ξεκίνησε και οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο στις τουριστικές περιοχές, καθώς οι πρώτοι επισκέπτες της Κρήτης έχουν αρχίσει ήδη να καταφτάνουν.

Γι’ αυτό το λόγο και με σκοπό να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες οι αστυνομικοί, αλλά και για να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η αποστολή τους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εφοδίασε με τεχνολογικό εξοπλισμό Υπηρεσίες τουριστικών περιοχών, αλλά και τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των πόλεων που ενισχύθηκαν με τον εξοπλισμό, είναι όλες οι Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, δηλαδή Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά – Λασίθι.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου και περιλαμβάνει τη διάθεση τερματικών χειρός (PDAs) και Mobile Broadband USB sticks.

Αναλυτικά, διατέθηκαν:

30 φορητοί τερματικοί χειρός (PDAs), με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο Police on Line (POL) και πρόσβαση σε κρίσιμες επιχειρησιακές εφαρμογές, σε τουριστικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Κυκλάδων (Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη, Μήλο, Ίο, Κέα και Άνδρο), και

25 Mobile Broadband USB sticks, με τα οποία καθίσταται εφικτή η σύνδεση του μηχανογραφικού τους εξοπλισμού, με το δίκτυο Police on Line (POL) στις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη τη χώρα.

Με τον εξοπλισμό αυτό πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες των υπηρεσιών αυτών στον τομέα της εξυπηρέτησης των πολιτών και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται το επιχειρησιακό τους έργο, μέσω της διασύνδεσης με υπηρεσιακές εφαρμογές, που βελτιώνουν την ετοιμότητα και την ανταπόκριση τους στα θέματα αρμοδιότητας τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News