Βουβός πόνος στο τελευταίο αντίο του Μανώλη Μακράκη

Κρήτη
Βουβός πόνος στο τελευταίο αντίο του Μανώλη Μακράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σπουδαίο έμπορο Μανώλη Μακράκη

Στην τελευταία του κατοικία, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου οδηγήθηκε σήμερα ο γνωστός επιχειρηματίας Μανόλης Μακράκης. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη (Κνωσού) για το "στερνό αντίο" ενώ αντί στεφάνων συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό για να δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Για τον Μανώλη Μακράκη μίλησαν δυο του αγαπημένοι κουμπάροι,ο βασικός του συνεργάτης για τους "Πνευματικούς Σταλακτίτες", το εκπληκτικό περιοδικό που ήταν έμπνευση του επιχειρηματία και ο τέως διευθυντής καταστήματος της "Εθνικής Τράπεζας" που θέλοντας να εκθειάσει την εντιμότητα του Μανώλη Μακράκη είπε: "Πριν από πολλές δεκαετίες από ένα λάθος, ο Μανώλης Μακράκης πήρε στα χέρια του 500.000 δραχμές (τεράστιο ποσό τότε) από τον ταμία της Τράπεζας. Είχε ένα ταξίδι τότε στην Αθήνα.

Μετά από 5 ημέρες εμφανίστηκε στην τράπεζα ενώ δεν τον είχε αναζητήσει κανείς και μας είπε πως μόλις αντιλήφθηκε τι έγινε δεν το σκέφτηκε καθόλου και επέστρεψε το ποσό! Ξέρετε πολλά τέτοια παραδείγματα;"

Τον Μανώλη Μακράκη τον αποχαιρέτησε με δάκρυα συγκίνησης και περηφάνιας η οικογένειά του, όλοι όσοι τον είχαν εργοδότη (σχεδόν στο σύνολό τους) για πέντε περίπου δεκαετίες στα καταστήματα "Ράδιο Μακράκη" και "Έπιπλο Μακράκη", και πολλοί χωριανοί και κοντοχωριανοί του.

Ο ίδιος είχε γεννηθεί στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος και είχε ζήσει και δραστηριοποιηθεί πριν το Ηράκλειο στο Αρκαλοχώρι... Καλό ταξίδι...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News