Χαλάει ο καιρός… «χαλάει» και το τριήμερο

Κρήτη
Χαλάει ο καιρός… «χαλάει» και το τριήμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και καταιγίδες το τριήμερο στη χώρα - Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς από σήμερα και κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας είναι άστατος, ενώ κατά διαστήματα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες.

Στην Κρήτη ωστόσο ο καιρός το φθινοπωρινό του πρόσωπο θα το δείξει από το Σάββατο και καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με βροχές και καταιγίδες και το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» 12 βαθμών, συγκριτικά με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από τους 34 στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης λόγω τις συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι οποίες θα είναι πολύ αυξημένες κατά κύριο λόγο στη Νότια Ελλάδα, Δυτική και την Κεντρική θα σημειωθούν λασποβροχές.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, η αυριανή ημέρα θα είναι περισσότερο βροχερή, αφού αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με βροχές

Πιο αναλυτικά, από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ενισχύεται η αστάθεια

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό.

Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως προσωπικά αναμένω αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος διότι εκεί δεν αναμένονται βροχοπτώσεις παρά μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις.

Βροχές και καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αύριο Πέμπτη, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει η μέρα με σχετικά καλό καιρό. Από το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη οι βροχές θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, από τις πρωινές ώρες.

Χωρίς προβλήματα στις θάλασσες

Παρ' όλο που ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι αρκετά άστατος, στις θάλασσες τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασίες φυσιολογικές

Σχεδόν φυσιολογικές - για την εποχή- θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26-27 και τοπικά του 28 βαθμούς κελσίου.

Το καλοκαίρι δεν έρχεται ακόμη

Και τις επόμενες μέρες θα επηρεάζονται κατά διαστήματα από μπόρες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια θα επιμείνει πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. Και μάλιστα, θα επηρεαστούν και νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου από την Παρασκευή.

Ο καιρός στην Κρήτη το τριήμερο

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, από το meteo.gr:

Ηράκλειο

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, ενώ τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά

Βροχές και καταιγίδες και στα Χανιά, κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ και τη Δευτέρα ημέρα του Αγίου Πνεύματος, θα συνεχιστούν οι βροχές. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στο Ρέθυμνο για Σάββατο και Κυριακή, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Βροχερό αναμένεται το τριήμερο και στον Άγιο Νικόλαο. Η μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου.

Μοίρες

Βροχές και καταιγίδες και το Σαββατοκύριακο στις Μοίρες. Η μέγιστη θερμοκρασία στις Μοίρες 27 βαθμοί Κελσίου.

Σπήλι

Και στο Σπήλι αναμένεται βροχερό το τριήμερο. Με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Βιάννος

Βροχερός ο καιρός το τριήμερο και στη Βιάννο. Η μέγιστη θερμοκρασία το τριήμερο οι 20 βαθμοί Κελσίου.   

Παλαιόχωρα

Βροχερός ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και στην Παλαιόχωρα. Μέγιστη θερμοκρασία 26 βαθμοί Κελσίου.

Ιεράπετρα

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην Ιεράπετρα. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου.

Γέργερη Ηρακλείου

Βροχερός καιρός Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερό το τριήμερο και στο Τζερμιάδο. Μέγιστη θερμοκρασία το τριήμερο 21 βαθμοί Κελσίου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News