Προ των πυλών νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

Κρήτη
Προ των πυλών νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινο φως» για νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα αναβαθμίσει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανέγερση νέας 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Ελούντας, μετά το “πράσινο φως” που έδωσε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης στη σύνθετη τουριστική επένδυση, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή συνεδριακού κέντρου, ακόμα και... αστεροσκοπείου!

Ο φάκελος “τουριστικές επενδύσεις” κυριάρχησε γενικότερα στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, η οποία άναψε επίσης “πράσινο” για αδειοδοτήσεις-επεκτάσεις δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα και στις Κάτω Γούβες...

Αναλυτικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενέκριναν ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση την κατασκευή του ξενοδοχείου “Garden Plaza” πέντε αστέρων, δυναμικότητας 800 περίπου κλινών, που συμπεριλαμβάνει και ένα συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 400 ατόμων. Η ξενοδοχειακή μονάδα, σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής, πρόκειται να αναβαθμίσει περαιτέρω το ποιοτικό τουριστικό προϊόν της περιοχής της Ελούντας, αλλά και ευρύτερα της Κρήτης.

Ιδιοκτήτης του προωθούμενου νέου 5άστερου ξενοδοχείου είναι η εταιρεία “Garden Plaza Α.Ε.”, η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine.

Με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την εν λόγω τουριστική επένδυση στην περιοχή Τσιφλίκι της Ελούντας, η μονάδα θα είναι 5 αστέρων, δυναμικότητας 793 κλινών, σε πέτρινες βίλες και μικρά μπλοκ που ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ χωροθετείται εντός μιας έκτασης εμβαδού περί τα 160 στρέμματα.

Η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από το γραφείο “3SK - Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες”, που έχει βάλει την αρχιτεκτονική σφραγίδα του και σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στο θέμα του πρασίνου. Το πράσινο αναδεικνύεται σε κυρίαρχο αισθητικά στοιχείο, ενώ στον σχεδιασμό δεσπόζουν ακόμα δύο αξιοσημείωτες υποδομές που θα πλαισιώσουν αυτό καθαυτό το 5άστερο ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, δυναμικότητας 400 ατόμων, και αμφιθέατρο, με τους επενδυτές να δίνουν έμφαση και στο κομμάτι του λεγόμενου συνεδριακού τουρισμού. Προβλέπεται, επίσης, να φτιαχτεί και ένα αστεροσκοπείο, που αν μη τι άλλο θα αποτελεί μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη πινελιά στο όλο τουριστικό πρότζεκτ, το οποίο, όπως φαίνεται, οι επενδυτές θέλουν να βάλουν μπρος το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και εντός του 2018, εφόσον βεβαίως έχουν ξεμπερδέψει με όλα τα γραφειοκρατικά και τις σχετικές διαδικαστικές εκκρεμότητες.

Επέκταση υφιστάμενων μονάδων σε Γούβες και Ελούντα

Με θετική γνωμοδότηση τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος ενέκριναν, επίσης, χθες την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε Χερσόνησο (Κάτω Γούβες) και Ελούντα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

- Ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων, δυναμικότητας 496 κλινών, με δ.τ. “Αφροδίτη”, ιδιοκτησίας “ΚΟΡΑΛΙ Α.Ε.”, που βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Γούβες δήμου Χερσονήσου.

- Ξενοδοχείο “Elounda Palm” κλασικού τύπου, 3 αστέρων, 152 κλινών (124 υφιστάμενες και 28 επέκταση), στη θέση “Κατεβατή” Ελούντας δήμου Αγίου Νικολάου, ιδιοκτησίας “ΤΕΚΕ Α.Ε.”.

Επίσης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη βελτίωση τμήματος στη νότια πλευρά του οδικού άξονα Βρύσες-Ασκύφου-Χώρα Σφακίων, μήκους δύο περίπου χιλιομέτρων. Το έργο διαπλατύνει ουσιαστικά το μοναδικό τμήμα του υφιστάμενου άξονα που δεν είχε δεχτεί καμία βελτιωτική παρέμβαση μέχρι σήμερα, αυξάνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το φαράγγι της Σαμαριάς, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση.

Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε την αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές Λιθίνων Σητείας και Ζενίων Αγ. Νικολάου, όπως επίσης την κατασκευή σταθμού επίγειας ψηφιακής εκπομπής της εταιρείας Digea στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News