Κρήτη

Σαρωτική η νέα μόδα ενοικίασης ακινήτων σε τουρίστες - «Θησαυρίζουν» στην Ελούντα

Ολοένα και περισσότεροι Κρητικοί ενοικιάζουν τα σπίτια αλλά και τις βίλες τους σε εκατοντάδες τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο νησί μας, έχοντας εξασφαλίσει το σήμα ΕΟΤ, μισθώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 50% σε σχέση με πέρυσι.

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια εξασφάλισης έξτρα και πολύ ικανοποιητικού εισοδήματος, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και 700 ευρώ τη βδομάδα.

Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οικογένειες ή παρέες τουριστών διαθέτουν ακόμη και 1.000 ευρώ τη ημέρα για διακοπές σε πολυτελείς βίλες στην Ελούντα, έχοντας όλες τις ανέσεις, όπως πισίνες, σάουνα, γυμναστήριο και delivery ποιοτικών γεύσεων.

Φέτος, οι συνολικές κλίνες ανέρχονται σε 940 από 390 που ήταν πέρυσι. Τη μερίδα του λέοντος έχει ο Νομός Χανίων, ενώ ακολουθούν οι Νομοί, Ρεθύμνου, Ηράκλειο και Λασιθίου.

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΛΩΝ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΟΤ

410 κλίνες στο Ν. Χανίων

300 κλίνες στο Ν. Ρεθύμνου

135 κλίνες στο Ν. Ηρακλείου

95 κλίνες στο Ν. Λασιθίου

(Πηγή: ΕΟΤ Κρήτης)

Την ίδια ώρα, σημαντική αύξηση στην κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων καταγράφονται στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια.

Στην εποχή των μνημονίων δημιουργήθηκαν 200 νέα πολυτελή ξενοδοχεία εκ των οποίων το 20% αφορά τα νησί μας.

Σε επίπεδο Περιφερειών, τα Δωδεκάνησα συγκεντμακρώνουν τις περισσότερες επενδύσεις σε πολυτελείς μονάδες, από το 2010 έως σήμερα ενώ ακολουθεί η Κρήτη, η Μακεδονία, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες.

Το «πράσινο φως» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά τη δημιουργία 5αστερου ξενοδοχείου 793 κλινών στη θέση Τσιφλίκι Ελούντας άναψε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, όπως και για 2 επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Ελούντα και Γούβες.

Σχόλια