Κρήτη

Θλίψη στον εμπορικό κόσμο για την απώλεια του Μανόλη Μακράκη

Στο πένθος ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου στο άκουσμα της είδησης της απώλειας ενός επιτυχημένου επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν για δεκαετίες στο εμπόριο.

Ο λόγος για τον Μανόλη Μακράκη, που ήταν ο ιδρυτής της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών «Ράδιο Μακράκη».

Η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι αλλά και όλοι όσοι τον γνώριζαν θα αποχαιρετήσουν το απόγευμα της Τετάρτης, τον εκλιπόντα, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Κνωσό.

«Πραγματικά πρόκειται για μία σημαντική απώλεια», αναφέρει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης προσθέτοντας: «Ο Μανόλης Μαρκάκης ίδρυσε, στο Ηράκλειο, μία από τις πιο παλιές επιχειρήσεις, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και κατάφερε να αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα του, έχοντας δημιουργήσει μια σημαντική εταιρεία. Επίσης ήταν γνωστός και για τις κοινωνικές ευαισθησίες, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις.


Δυστυχώς η κρίση έπληξε και την δική του επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση όμως δεν παύει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σπουδαίων εμπόρων που ανέπτυξαν έντονη δραστηριότητα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης. Τόσο εγώ όσο και ο εμπορικός σύλλογος του Ηρακλείου , εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Ο ίδιος ήταν ιδρυτής και του περιοδικού "Πνευματικοί Σταλακτίτες".

Σχόλια