Ουρές κάνουν οι Άγγλοι για το σουβλάκι της Κρητικιάς

Κρήτη
Ουρές κάνουν οι Άγγλοι για το σουβλάκι της Κρητικιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oυρές έξω από τον κινητό πάγκο Κρητικιάς στο Λονδίνο, με τον κόσμο να περιμένει να γευτεί ένα αυθεντικό σουβλάκι.

Ανάρπαστο, από ότι φαίνεται, έχει γίνει το σουβλάκι μιας Κρητικιάς σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου!

Πρόκειται για την Εύη Περουλάκη από το Βατόλακκο Χανίων, η οποία εγκαταστάθηκε στην Αγγλία το 1997 για να σπουδάσει.

Παρ' όλα αυτά, δημιούργησε το Souvlaki Street, με παρότρυνση του Άγγλου συντρόφου της και κατάφερε να προκαλέσει… ουρές έξω από τον κινητό πάγκο της, με τον κόσμο να περιμένει να γευτεί ένα αυθεντικό ελληνικό παραδοσιακό σουβλάκι και με την ίδια να δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την τεράστια αυτή ανταπόκριση.

Όπως η ίδια αναφέρει, η αναπάντεχη αυτή επιτυχία, κρύβεται πίσω από τα φρέσκα και μοναδικά - από άποψη ποιότητας - υλικά που παράγει η Κρήτη, όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη.

Πώς της ήρθε η ιδέα

Εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο σύντροφός της, ο οποίος ξετρελάθηκε με ένα αντίστοιχο σουβλάκι που είχε δοκιμάσει στα Χανιά και αναρωτήθηκε πώς σε μία χώρα που ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, υπήρχαν ελάχιστα εστιατόρια που μπορεί κάποιος να γευτεί ένα αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.

Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα.

Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, τη Victoria, τη Canary Wharf και στο νότιο και ανατολικό Λονδίνο.

«Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη. Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχαν φυσικά οι ξένοι που είχαν πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και έρχονταν να φάνε. Αλλά υπήρχαν και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρόνια και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι “εκπαιδεύσαμε” πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι. Τα σουβλάκια ξεκινάνε από £5.», δηλώνει η ίδια σε συνέντευξή της, σύμφωνα με το protothema.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News