Από την Αθήνα... στην Κρήτη για να σώσουν το μοναδικό τους σπίτι

Κρήτη
Από την Αθήνα... στην Κρήτη για να σώσουν το μοναδικό τους σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να σώσουν το μοναδικό σπίτι που έχουν στην κυριότητά τους, ένα ζευγάρι συνταξιούχων από την Αθήνα έφτασε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με στόχο να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και να ρυθμίσει το χρέος που είχαν αμφότεροι σε 4 τράπεζες.

Πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος εργαζόταν ως εκτελωνιστής και σήμερα είναι συνταξιούχος του ΟΑΕΕ, ενώ η γυναίκα του εργαζόταν ως λογίστρια και πλέον είναι συνταξιούχος ΙΚΑ.

Το ζευγάρι έχει δύο ενήλικα παιδιά και συνολικό μηνιαίο εισόδημα 1.828,61 ευρώ. παράλληλα, στην ιδιοκτησία τους έχουν μία μονοκατοικία 180 τ.μ. με κυριότηατ 50% ο καθένας.

Έτσι λοιπόν, το Δικαστήριο Αθηνών αποφάσισε να καθορίσει δόσεις 400 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια για το σύζυγο. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα, δηλαδή συνολικά σας ζευγάρι και για τα επόμενα τρία χρόνια θα πληρώνουν 800 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Εξαιρεί από τη ρευστοποίηση για την ικανοποίηση των πιστωτών των αιτούντων την μονοκατοικία επιφάνειας 180,00 τ.μ. και χρησιμεύει ως κύρια κατοικία των αιτούντων

Χορηγεί "περίοδο χάριτος" τριετία και επιβάλλει στους αιτούντες, για την πλήρη ικανοποίηση των πιστωτών, για τον μεν πρώτο αιτούντα  57.323,48 ευρώ και για την δεύτερη 51.021,90 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News