default-image

Δεκαέξι παιδιά αναζητούν «μητέρες» στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης

Κρήτη
Δεκαέξι παιδιά αναζητούν «μητέρες» στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πόρτα ενός ζεστού σπιτικού ανοίγει στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV και η μητέρα SΟS, Βασιλική Δογάνη, μας ξεναγεί στο χώρο που μεγαλώνει τους τελευταίους μήνες τους τρεις «γιούς» και τις δύο «κόρες» της.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης με την αποπεράτωση της ανέγερσης του, άνοιξε την αγκαλιά του για 16 παιδάκια που ήδη φιλοξενούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που δημιουργείται με πυρήνα κάθε μητέρα SOS, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Χωριού, το οποίο αναζητά ακόμη δέκα μητέρες για να στελεχώσει όλους τους ξενώνες που έχουν ανεγερθεί και να μπορεί να φιλοξενεί έως και 30 παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη από στέγη και θαλπωρή.

Οι δυνατές ανθρώπινες στιγμές έρχονται μέσα από την καθημερινότητα, με τα παιδιά να εκφράζουν την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που τα περιβάλουν, με συγκινητική απλότητα.

Στα 18 χρόνια προσφοράς του στα χωριά SOS ο Πέτρος Παπαδάκης έχει δει πολλά παιδιά να μεγαλώνουν, να σπουδάζουν και να ανοίγουν τα φτερά τους για ένα καλύτερο μέλλον ως ενήλικες που δεν ξεχνούν ποτέ την οικογένεια στην οποία μεγάλωσαν.

Η οικογένεια εκλιπόντα επιχειρηματία Θεόδωρου Βασιλάκη ζήτησε να κατατεθούν στο παιδικό χωριό SOS Κρήτης δωρεές στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα επιχειρηματία που έφυγε από τη ζωή έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα και με την κοινωνική προσφορά του.

Η ώρα πέρασε γρήγορα και οι μητέρες SOS ετοιμάζονται να στρώσουν το οικογενειακό τραπέζι, όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή των μικρών μαθητών από το σχολείο και την πιο όμορφη ώρα της ημέρας για το παιδικό χωριό, τη στιγμή που η παιδική χαρά και το γήπεδο θα πλημυρίσουν από χαρούμενα παιδικά προσωπάκια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News