Κρήτη

Ομπρέλες και για τον ήλιο και για τη βροχή το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Την ευκαιρία να κάνουν βουτιές θα έχουν αυτό το σαββατοκύριακο οι Κρητικοί, με τον υδράργυρο να φτάνει στα ύψη. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η θερμοκρασία θα φτάσει πάνω από τους 30 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, αύριο Κυριακή υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης, έχοντας ως συνέπεια τον περιορισμό της ορατότητας κατά τόπους, αλλά και την εκδήλωση λασποβροχών.

Ο καιρός δείχνει σημάδια αλλαγής από αύριο Κυριακή το βράδυ, με ασθενείς βροχοπτώσεις να αναμένονται στη δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στις περιοχές της Παλαιόχωρας, στα Σφακιά και στα Χανιά. Μεθαύριο Δευτέρα το πρωί οι προβλέψεις δείχνουν ασθενείς βροχοπτώσεις σε Γέργερη, Μοίρες, Τυμπάκι και Σπήλι Ρεθύμνου.

Βέβαια, το φαινόμενο δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 27 βαθμούς σε όλες τις παραπάνω περιοχές.

Ηράκλειο

Στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, με την πόλη να θυμίζει “καμίνι”. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο το θερμόμετρο θα δείχνει 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Κυριακή 29οC.

Χανιά

Από την άλλη πλευρά, στη δυτική Κρήτη γενικότερα και ειδικότερα στα Χανιά καταγράφονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλο το νησί. Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 28 βαθμοί Κελσίου, ενώ αύριο Κυριακή θα πέσει στους 25.

Ρέθυμνο

Στην πόλη του Ρεθύμνου το θερμόμετρο σήμερα Σάββατο θα αγγίξει του 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Κυριακή θα κατέβει στους 28.

Άγιος Νικόλαος

Όπως στο Ηράκλειο, έτσι και στο Λασίθι, ο υδράργυρος θα “χτυπήσει κόκκινο”, με την ανατολική Κρήτη να έχει τα πρωτεία στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος στον Άγιο Νικόλαο θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς σήμερα Σάββατο και στους 32 αύριο Κυριακή.

Ιεράπετρα

Οι ασθενείς άνεμοι κράτησαν ιδιαίτερα υψηλά το θερμόμετρο χθες Παρασκευή στην Ιεράπετρα, αφού έφτασε στους 34 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα Σάββατο αναμένεται να ανέβει στους 35, ενώ αύριο Κυριακή θα πέσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Μοίρες

Στις Μοίρες, η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο θα ανέβει στους 32 και αύριο Κυριακή θα φτάσει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σφακιά

Παρότι είναι από τις πιο ορεινές περιοχές της Κρήτης, στα Σφακιά χθες Παρασκευή το θερμόμετρο έδειχνε 32 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα θα πέσει στους 30, ενώ αύριο Κυριακή αναμένεται να ξανανέβει στους 33.

Σητεία

Στη Σητεία σήμερα Σάββατο ο υδράργυρος θα δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Κυριακή θα πέσει στους 27.

Ανώγεια

Σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία στα Ανώγεια θα φτάσει στους 31, ενώ αύριο Κυριακή στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Γαύδος

Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στο πανέμορφο ακριτικό νησί της Γαύδου, ο υδράργυρος σήμερα Σάββατο θα δείχνει 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Κυριακή θα φτάσει στους 26.

Παλαιόχωρα

Στους 30 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει το θερμόμετρο στη μακρινή Παλαιόχωρα των Χανίων σήμερα Σάββατο, ενώ αύριο Κυριακή θα πέσει στους 28.

Βιάννος

Στο ημιορεινό χωριό της Βιάννου καταγράφονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο νομό Ηρακλείου, που γενικότερα στον υπόλοιπο νομό κυμαίνονται σε ύψη-ρεκόρ για την εποχή. Έτσι, για σήμερα Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία στη Βιάννο θα είναι στους 28 βαθμούς, ενώ αύριο Κυριακή θα ανέβει στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Τυμπάκι

Τέλος, στο Τυμπάκι της Μεσαράς ο υδράργυρος θα δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου σήμερα Σάββατο και 33 αύριο Κυριακή.

Σχόλια