default-image

Έζησε τη φρικτή εμπειρία του βιασμού στα 15 της - Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Κρήτη
Έζησε τη φρικτή εμπειρία του βιασμού στα 15 της - Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης οι δύο άνδρες, οι οποίοι εμπλέκονταν στην υπόθεση βιασμού μιας ανήλικης 15,5 ετών, πριν από περίπου 7 χρόνια, στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για έναν 33χρονο Έλληνα κι έναν 27χρονο Αλβανό, οι οποίοι κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ένοχο τον 33χρονο - ο οποίος σήμερα είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών - για την πράξη του βιασμού ανήλικης που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Εξάλλου, στον 27χρονο - ο οποίος και αυτός είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού - επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια σε ανήλικο.

Ωστόσο, η ποινή του ανεστάλη επί τριετία από το δικαστήριο. Σημειώνεται ότι του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, το οποίο του είχε ήδη χορηγηθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Αμφότεροι οι καταδικασθέντες, ήταν μέχρι σήμερα εκτός φυλακής, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους.

Ο 27χρονος παραμένει εκτός φυλακής, ωστόσο ο 33χρονος οδηγείται πίσω από τα κάγκελα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στα τέλη Ιουλίου του 2011. Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει τότε στις Αρχές, η 15χρονη κοπέλα, είχε σχέση με τον 25χρονο – τότε - άνδρα για περίπου μιάμιση εβδομάδα.

Η ίδια ήταν χρήστης ηρωίνης, όπως και ο νεαρός. Σύμφωνα με το δικαστήριο, το επίμαχο βράδυ, οι δυο τους έκαναν χρήση ηρωίνης. Στη συνέχεια, η κοπέλα ήπιε δύο ποτήρια  αλκοόλ, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός της έδωσε ένα ναρκωτικό χάπι για να ηρεμήσει.

Εξάλλου, η ανήλικη φαίνεται να κάπνισε και χασίς. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δέχτηκε σήμερα το δικαστήριο, ο 33χρονος έκανε σεξ μαζί της εκείνο το βράδυ, παρότι η μικρή δεν αντιλαμβανόταν τίποτα.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, οι δυο τους κατέληξαν σε παρκάκι στη συνοικία των Δειλινών. Κάποια στιγμή, ο 25χρονος έφυγε από το πάρκο και η 15χρονη έμεινε μόνη της μαζί με άλλα άτομα.

Εκεί συνάντησε έναν 20χρονο - τότε - Αλβανό, ο οποίος προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με τη μηχανή του. Τελικά, οι δυο τους κατέληξαν σε φιλικό του 20χρονου σπίτι, στις Πατέλες. Στο εν λόγω σπίτι, η μικρή φαίνεται να έκανε κι εκεί χρήση ηρωίνης. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, στην εν λόγω οικία βρίσκονταν κάποια άτομα, τα οποία - σύμφωνα με την ίδια - τη βίασαν όλοι τους!

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει τότε στη μικρή, στο εσώρουχό της είχε βρεθεί γενετικό υλικό από τέσσερις διαφορετικούς άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 15χρονη κατάφερε να ξεφύγει από τη μάστιγα των ναρκωτικών και σήμερα είναι φοιτήτρια Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News