default-image

Προήχθη σε αρεοπαγίτη η προϊσταμένη του Εφετείου στο Ηράκλειο

Κρήτη
Προήχθη σε αρεοπαγίτη η προϊσταμένη του Εφετείου στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προήχθη σε αρεοπαγίτη η προϊσταμένη του Εφετείου στο Ηράκλειο Ελένη Φραγκάκη. 

Ποια είναι η εξαίρετη Κρητικιά νομικός που θα είναι από τους νεότερους σε ηλικία αρεοπαγίτες;

Στο βαθμό της αρεοπαγίτη προήχθη η πρόεδρος Εφετών και προϊσταμένη του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, Ελένη Φραγκάκη.

Η έγκριτη Κρητικιά νομικός, η οποία έχει υπηρετήσει ως πρωτοδίκης και στους τέσσερις νομούς του νησιού μας, θα είναι μάλιστα από τους νεότερους σε ηλικία αρεοπαγίτες. Σημειώνεται ότι η κ. Φραγκάκη εισήχθη στο δικαστικό σώμα σε ηλικία μόλις 25 ετών!

Η Ελένη Φραγκάκη γεννήθηκε στις Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Ο πατέρας της καταγόταν από το Λασίθι και συγκεκριμένα από τη Σητεία, ενώ η μητέρα της από τις Αρχάνες Ηρακλείου.

Στις Σέρρες και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη έζησε -μαζί με την αδερφή της- τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, καθώς ο πατέρας της ήταν αστυνομικός.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια εισήχθη στο Δικαστικό Σώμα. Σημειώνεται ότι έχει υπηρετήσει πέντε χρόνια ως εφέτης στο Εφετείο Δωδεκανήσων.

Το 2014, η Ελένη Φραγκάκη προήχθη στο βαθμό της προέδρου Εφετών και εδώ και λίγα χρόνια είναι προϊσταμένη του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Σημειώνεται πάντως ότι η κ. Φραγκάκη δεν θα μας… αφήσει τώρα, παρά το Σεπτέμβριο, οπότε και θα «μετακομίσει» στην πρωτεύουσα για να υπηρετήσει στον Άρειο Πάγο.

Η Ελένη Φραγκάκη είναι παντρεμένη με τον οφθαλμίατρο Σπήλιο Σπηλιόπουλο, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο και μια κόρη. Η «Ν.Κ.» συγχαίρει ολόθερμα την Κρητικιά αρεοπαγίτισσα και της εύχεται… εις ανώτερα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News