default-image

Direct οι ελλείψεις φαρμάκων στα χρόνια της κρίσης

Κρήτη
Direct οι ελλείψεις φαρμάκων στα χρόνια της κρίσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελλείψεις φαρμάκων στην εκπομπή Direct με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στα χρόνια της κρίσης, της ύφεσης, της αβεβαιότητας και των προβληματισμών ο τομέας της υγείας μόνο ανεπηρέαστος δεν έχει μείνει από το λεγόμενο και ως… τυφώνα αλλαγών και μεταβολών στην οικονομία της χώρας. Η δημόσια περίθαλψη στο προσκήνιο με το πρόσημο να είναι αρνητικό με θύματα ασθενείς, ασφαλισμένους και επαγγελματίες του κλάδου.

Τώρα αν οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε φαρμακευτικά σκευάσματα οφείλονται στην κρίση, σε λανθασμένους χειρισμούς ή σε παραθυράκια που αφήνει ο νόμος οι απόψεις διίστανται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθημερινά οι φαρμακοποιοί καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να διαχειριστούν ένα πρόβλημα που σχετίζεται άμεσα με την υγεία χιλιάδων πολιτών.

Ποια φάρμακα τώρα βρίσκονται σε έλλειψη; Από αναπνευστικά σκευάσματα και εμβόλια μέχρι φάρμακα για ηπατοπάθειες, αντιπηκτικές αγωγές και καρδιοπάθειες. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο πιεστική και δεν βελτιώνεται τονίζουν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι υποστηρίζουν χωρίς υπερβολή ότι οι ελλείψεις φαρμάκων αγγίζουν όλες τις κατηγορίες.

Η εκπομπή Direct ανοίγει το φάκελο των ελλείψεων και επιχειρεί να προσεγγίσει μέσα σε 20 λεπτά ένα φαινόμενο το οποίο επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας. -

Απόψε στο πλατό της εκπομπής:

- Γιάννης Τσικανδηλάκης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου

- Γιάννης Κάββαλος

Μέλος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 23:00 το βράδυ στο Direct της ΚΡΗΤΗ TV με τον Νίκο Παναγιωτ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News