Στην υπόλοιπη χώρα καταιγίδες και στην Κρήτη… καλοκαίρι

Κρήτη
Στην υπόλοιπη χώρα καταιγίδες και στην Κρήτη… καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη: Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει τους… 35°C; - Αναλυτική πρόγνωση

Μία σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από αύριο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, αναμένεται να πλήξουν το πρωί της Τρίτης το Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Από το απόγευμα θα επηρεαστεί η δυτική Μακεδονία και πιθανώς η δυτική Στερεά και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να επηρεάσουν και την κεντρική Μακεδονία.

Άλλη… «Ελλάδα» η Κρήτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, μπορεί την Τρίτη η Ελλάδα να βρίσκεται σε «κλοιό» κακοκαιρίας, όμως στην Κρήτη θα έχουμε… καλοκαίρι! Συγκεκριμένα, στην Κρήτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη στο νησί, με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 27 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Μάλιστα σε αρκετές περιοχές του νησιού, τα θερμόμετρα θα «χτυπήσουν» κόκκινο, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 35 βαθμούς κελσίου μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Επανέρχεται η Αφρικανική σκόνη την Πέμπτη

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από την Πέμπτη 17 Μαΐου, αναμένεται να ευνοηθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη Νότια Ελλάδα.

Δείτε, αναλυτικά, ποιες περιοχές της Κρήτης θα «χτυπήσουν» 30άρια μέχρι το Σάββατο

Αγία Βαρβάρα

Άγιος Νικόλαος

Άνω Βιάννος

Άγιος Νικόλαος

Νέα Αλικαρνασσός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News