Η Κρήτη «τρέχει» για τη Ζωή και το μελάνωμα

Κρήτη
Η Κρήτη «τρέχει» για τη Ζωή και το μελάνωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρες και γυναίκες φορούν τα αθλητικά τους παπούτσια και… τρέχουν! Τρέχουν για τη Ζωή και το μελάνωμα την Κυριακή 17 Ιουνίου στα Λιοντάρια!

Όλα αυτά στο 4ο «Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή», μία δράση η οποία ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας μεταδιδακτορικούς συνεργάτιδος στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη, που «έφυγε» από μελάνωμα στα 35 της χρόνια.

Λίγους μήνες μετά το θάνατό της και με αφορμή τον αγώνα δρόμου SHORE RUN που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Seattle, που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν, να περπατήσουν ή και να ποδηλατήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα.

Έτσι τελείως αυθόρμητα, από μια πράξη αγάπης προς τη Ζωή, δημιουργήθηκε το 1ο «Running the globe for Zoi» («Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή»), όπου συμμετείχαν πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Μάλιστα το («Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή» περικλείεται και στο πρόγραμμα του Melanoma Research Foundation, ως επίσημη πια διοργάνωση.

Πέρσι, στο 3ο «Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή», συμμετείχαν 13 χώρες, ενώ στο Ηράκλειο  η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το  Σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης, τον Όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ και την υποστήριξη του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πέρσι με αυτή τη δράση καταφέραμε να καταθέσουμε στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500 ευρώ για τη μελέτη «των προληπτικών παραγόντων για την ανταπόκριση των ασθενών με μελάνωμα στην ανοσοθεραπεία» με την συμβολή της ιατρού Ελένη Γκόγκα, ογκολόγο - παθολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο «Λαϊκό» του ογκολογικού τμήματος».

Ποιοι είναι οι φετινοί τους στόχοι;

  • Η υποστήριξη της αγοράς ψηφιακού χαρτογράφου σπίλων από τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.
  • Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με αυτή την ασθένεια, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της.

Οι διαδρομές

  1. Για ενήλικες: 4χλμ (Λιοντάρια - Κούλες - Λιοντάρια) για τρέξιμο ή πεζοπορία
  2. Για τα παιδιά 1χλμ από Λιοντάρια - Τέλος 25ης Αυγούστου - Λιοντάρια

Η συμμετοχή ανέρχεται στα 5 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά. (Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα από τις 8:30 το πρωί στη Λότζια και με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.

Οργανωτική επιτροπή:

Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης) γραφείου 2810344774 & κινητό 6972016000

Αντωνογιαννάκη Χρυσή (πρόεδρος του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ)

Σταματάκη Αγάπη (εκπρόσωπος του “Running the Globe for Zoi” στην Κρήτη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News