Κρήτη

Η μαντινάδα που αφιερώνει ο Μ. Κεφαλογιάννης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Με μαντινάδα στις αποσκευές του και στόχο να τονώσει το ηθικό των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία μετέβη στην Αδριανούπολη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι δύο Έλληνες, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου και η αγωνία των δικών τους ανθρώπων έχει εκφραστεί πολλές φορές με τους ίδιους να ανησυχούν για την κατάσταση στη οποία βρίσκονται.

Ο Κρητικός ευρωβουλευτής πέρα από τα όσα ουσιαστικά και σημαντικά που είχε να συζητήσει με τους δύο Έλληνες, αλλά και με τούρκους αξιωματούχους, θέλησε να μεταφέρει στους δύο νέους τη σκέψη όλων των Ελλήνων αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του της Κρήτης με μία μαντινάδα γεμάτη νόημα.

Η μαντινάδα του Μ. Σκουλά είναι η εξής:

«Ο άντρας που ‘χει με αρχές,

όμορφες μεγαλώσει,

πράμα στον κόσμο,δεν μπορεί, 

να τονε ταπεινώσει»

Μετά την επίσκεψή του στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το απόγευμα της Δευτέρας ο κ.Κεφαλογιάννης δήλωσε:

"Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους. 

Τους μετέφερα, την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το Ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά  την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών. 

Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους".

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια