Κρήτη

Εκλογές ΝΟΔΕ: Ικανοποίηση από την προσέλευση του κόσμου

Στις κάλπες σπεύδουν από το πρωί της Κυριακής οι φίλοι της «γαλάζιας» παράταξης σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Ηράκλειο, από το πρωί το κτήριο επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όπου και στεγάζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, δε σταμάτησε να υποδέχεται μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέων συμβουλίων στη ΝΟΔΕ και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος.

Στις 14:00 το μεσημέρι  στα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου επικρατούσε ουσιαστικά το αδιαχώρητο, ωστόσο δεν υπήρξαν καθυστερήσεις καθώς ο μηχανισμός που είχε στηθεί λειτούργησε στο έπακρο, σύμφωνα με το πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής

Σημειώνεται ότι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου είναι ο σημερινός αντιπρόεδρός της, κ. Βαγγέλης Καρκανάκης.

Σε πανελλαδικό επίπεδο 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στη σημερινή διαδικασία, ενώ περίπου 30.000 άτομα, εγγράφονται για πρώτη φορά στα μητρώα της παράταξης.

Παρά τη μεγάλη προσέλευση, η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς προβλήματα, όπως ανέφερε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοψίζοντας την εικόνα από τα εκλογικά κέντρα του νομού.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ψήφισε το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Ηράκλειο.

«Μάχη» στα Χανιά

Την ίδια στιγμή, οι δύο υποψήφιοι στη ΝΟΔΕ Χανίων δίνουν «μάχη», καθώς την προεδρεία διεκδικούν ο απερχόμενος πρόεδρος, κ. Γιώργος Μαρκουλάκης και ο κ. Κώστας Σφυριδάκης.

Στις υπόλοιπες τρεις ΝΟΔΕ της Κρήτης έχουμε από μία υποψηφιότητα: Όπως προαναφέρθηκε, στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, υποψήφιος για την προεδρεία είναι ο κ. Καρκανάκης, στη ΝΟΔΕ Λασιθίου υποψήφιος είναι εκ νέου ο σημερινός πρόεδρος, κ. Γιώργος Μπαρμπούνης και τέλος, στη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος είναι ο κ. Μανόλης Φουρφουλάκης.

Για το λόγο αυτό, τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στο Λασίθι δεν πραγματοποιούνται εκλογές και πρόεδροι παραμένουν οι κκ. Φουρφουλάκης και Μπαρμπούνης, αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια