Στις κάλπες σήμερα η Ν.Δ για τις εκλογές των τοπικών ΝΟΔΕ

Κρήτη
Στις κάλπες σήμερα η Ν.Δ για τις εκλογές των τοπικών ΝΟΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανέτοιμη για τις εσωκομματικές εκλογικές αρχαιρεσίες δηλώνει η Ν.Δ. σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες εγγραφής να δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες για την σημερινή προσέλευση στην κάλπη.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το κόμμα, 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία. «Ο αριθμός είναι πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την - αναλογικά - ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων», αναφέρουν από τη Ν.Δ., ενώ στέκονται με έμφαση στο γεγονός ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Αξιοσημείωτα είναι και τα επιμέρους δεδομένα των 155.335 ενεργών μελών, που μπορούν να ψηφίσουν στις 339 κάλπες που θα στηθούν. Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Μεγάλο ενδιαφέρον τοπικά

Σε υψηλούς ρυθμούς το ενδιαφέρον που καταγράφεται από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και στο Ηράκλειο για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέων συμβουλίων στη ΝΟΔΕ και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν τις προάλλες, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του κόμματος στο νομό ανήλθαν στα 4.608.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον των μελών του κόμματος να συμμετάσχουν στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά σημειώνεται μια τόσο ευρεία και δυναμική κινητοποίηση στο νομό.

«Μέσω της διαδικασίας αυτής ενισχύουμε την εσωκομματική δημοκρατία, στηρίζουμε την αρτιότερη αξιοποίηση των στελεχών μας και ενδυναμώνουμε τη συμμετοχή των μελών μας. Διεξάγοντας εκλογές από τη βάση, κάνουμε ανοικτή πρόσκληση σε ολόκληρη την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην ενεργό συμμετοχή όλων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, σασπένς αναφορικά με τους προεδρικούς θώκους των ΝΟΔΕ παρουσιάζει η κάλπη για τη ΝΟΔΕ Χανίων.

Στη ΝΟΔΕ Χανίων έχουμε μάχη ανάμεσα σε δύο υποψήφιους προέδρους. Συγκεκριμένα διεκδικούν την προεδρία ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μαρκουλάκης και ο Κώστας Σφυριδάκης.

Στις υπόλοιπες τρεις ΝΟΔΕ της Κρήτης έχουμε από μία υποψηφιότητα. Στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου υποψήφιος πρόεδρος είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βαγγέλης Καρκανάκης.

Στη ΝΟΔΕ Λασιθίου υποψήφιος είναι εκ νέου ο σημερινός πρόεδρος, Γιώργος Μπαρμπούνης. Τέλος, στη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Μανόλης Φουρφουλάκης.

Δε θα γίνουν εκλογές σε Λασίθι και Ρέθυμνο

Οι υποψήφιοι είναι όσες και οι εκλόγιμες θέσεις

Σε δύο από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, συγκεκριμένα σε Λασίθι και Ρέθυμνο, όσοι κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι όλοι ήδη εκλεγμένοι, αφού αποφασίστηκε να μη διεξαχθούν τελικά εκλογές, για τον απλό, πρακτικό λόγο ότι οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι εκλόγιμες θέσεις!

Ήδη η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Λασιθίου ανακοίνωσε τη μη διεξαγωγή ψηφοφοριών:

«Η ΝΕΦΕ (Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή) Λασιθίου, μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων για την εκλογική διαδικασία της 13ης Μαΐου 2018, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των υποψηφίων αντιστοιχεί ακριβώς με τον αριθμό των εκλόγιμων θέσεων. Επομένως η διεξαγωγή ψηφοφορίας θα είχε μοναδικό σκοπό τη σταυροδοσία των υποψηφίων χωρίς κανένα επιπλέον ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αποφασίζει τη μη διεξαγωγή ψηφοφορίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού Λασιθίου την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 (σ.σ. αύριο).

Η ΝΕΦΕ και η ΝΟΔΕ Λασιθίου ευχαριστούν θερμά τα παλαιά και νέα μέλη του κόμματος για τον ζήλο που υπέδειξαν στο να προμηθευτούν ή να ανανεώσουν την κάρτα μέλους τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά την πίστη τους στις αρχές της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο μας και αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εύχονται τέλος καλή και εποικοδομητική θητεία στα νέα μέλη των οργάνων του κόμματος, για την επόμενη διετία της θητεία τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ομοίως και στο Ρέθυμνο αποφασίστηκε να μη γίνει εκλογική διαδικασία αύριο, αλλά ανακήρυξη των υποψηφίων αφού είναι όσες και οι θέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News