Κρήτη

Ο πρίγκιπας Κάρολος γνώρισε τον Αχμέντ και τον Χουσεΐν

Ο πρίγκιπας Κάρλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κρήτη, δεν παρέλειψε να ενημερωθεί από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για το προσφυγικό ζήτημα.

Μάλιστα, εκτός από τους υπόλοιπους κατοίκους των Αρχανών, ο πρίγκιπας γνώρισε τον Αχμέντ και τον Χουσεΐν, δύο αδέλφια από την Παλαιστίνη ηλικίας 11 και 9 ετών τα οποία μετά από μία δύσκολη περιπλάνηση που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη Συρία, την Ιορδανία και την Τουρκία έφτασαν τους τελευταίους μήνες, μαζί με την οικογένειά τους, στο Ηράκλειο όπου και φιλοξενούνται.

Τα παιδιά εξέφρασαν στον Πρίγκιπα Κάρολο την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες ζωής στον τόπο μας, ενώ του προσέφεραν και μια ζωγραφιά με τις σημαίες της Παλαιστίνης, της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι… συστάσεις μεταξύ Καρόλου και προσφυγόπουλων έγιναν από το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Καρόλου για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην Κρήτη και κυρίως το γεγονός ότι μας έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη λειτουργία του, είναι μια επιβράβευση για όσους εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά κάθε μέρα προκειμένου να υλοποιείται με επιτυχία: Τους εργαζομένους στην Αναπτυξιακή και στην Ύπατη Αρμοστεία, αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Χάρις σε αυτούς και χάρις στην ΠΕΔ, η οποία αντέδρασε με ψυχραιμία και ομοψυχία στην τεχνητή κρίση που επιχείρησαν κάποιοι να δημιουργήσουν το καλοκαίρι του 2016, σήμερα η Κρήτη αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο καλής πρακτικής στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Κυρίως, αποτελεί ένα μέρος που παιδιά όπως ο Αχμέντ και ο Χουσείν μπορούν να νιώσουν ξανά ασφαλή και χαρούμενα. Και αυτό είναι για εμάς πραγματικά ανεκτίμητο».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια