Η Βίλα Αριάδνη άνοιξε τις πόρτες της στους προσκεκλημένους

Κρήτη
Η Βίλα Αριάδνη άνοιξε τις πόρτες της στους προσκεκλημένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Μινωικό γεύμα που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Cooking like Minoans», που συνδιοργάνωσε η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή με τον οργανισμό Branding Heritage και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, οι υψηλοί προσκεκλημένοι απόλαυσαν τη βόλτα τους στους ολάνθιστους κήπους της Βίλας Αριάδνη και περιηγήθηκαν ανάμεσα σε θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας.

Το Μινωικό γεύμα «Cooking like Minoans», το οποίο δόθηκε προς τιμήν του πρίγκιπα Κάρολου του Ηνωμένου Βασιλείου, επιμελήθηκε η αρχαιολόγος Δρ. Jerolyn Morrison και ήταν εμπνευσμένο από τη διατροφή των Μινωιτών.

Ο Διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής John Benett και ο Επιμελητής Κνωσού Δρ. Κωστής Χρηστάκης έδωσαν την ευκαιρία στους υψηλούς προσκεκλημένους να ξεναγηθούν στη Βίλα Αριάδνη, την οικία όπου διέμενε ο αρχαιολόγος Sir Άρθουρ Έβανς το διάστημα που έκανε ανασκαφές στην Κνωσό.

To γεύμα έφερε σε επαφή τους συνδαιτυμόνες με την μινωική διατροφή αφού ετοιμάστηκε σε πήλινα παραδοσιακά κιούπια τα οποία βρίσκονταν πάνω από κάρβουνα που σιγόκαιγαν στον περιβάλλοντα χώρο της Βίλας. Οι επιρροές της μινωικής κουζίνας φτάνουν μέχρι το σήμερα αφού αποτελούν τη βάση της φημισμένης σε όλο τον κόσμο κρητικής διατροφής.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία του γεύματος ήταν ευγενική χορηγία της Έλενας Δομαζάκη από την Creta Farms και της Minoan Spora της Μαρίας Αδαμάκη. Δύο νέες επιχειρηματίες από την Κρήτη, που σέβονται την τεράστια παράδοση της κρητικής γης. Μεγάλος υποστηρικτής της δράσης αυτής ήταν η εταιρεία Apivita, το λογότυπο της οποίας ταξιδεύει τη Μέλισσα των Μαλίων σε όλο τον κόσμο.

Έπειτα οι προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισαν οι παρουσίες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της Σοφίας Κοκοσαλάκη, της Μαρέβας Μητσοτάκη, της Ρόδης Κράτσα, της Ελένης Δομαζάκη, της Χριστίνας Χαλκιαδάκη αλλά και το ζεύγος Κουτσιανά της Apivita καθώς επίσης και η κυρία Σταυρούλα Σαλούτση Διευθύντρια της Aegean και χορηγός της δράσης αλλά και η κα. Μαρία Καλλίτση σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, είχαν την μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Βίλας.

Ο Dr. Κωστας Χρηστάκης, Επιμελητής της Κνωσού

Η ξενάγηση έγινε από τον Dr. Κωστα Χρηστάκη, Επιμελητή της Κνωσού καθώς και από τον Διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής John Benett. Οι καλεσμένοι ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο πολιτισμό της ευρωπαϊκής ηπείρου, τον Μινωικό ενώ απολάμβαναν τη βόλτα τους στους εκπληκτικής ομορφιάς κήπους της Βίλας Αριάδνη.

(Το ημερολόγιο του Sir Άρθουρ Έβανς)

Ο περίφημος κήπος του Έβανς έχει φυτά από όλο τον κόσμο όπως για παράδειγμα από τα Κανάρια Νησιά. Μάλιστα είναι γνωστή η αγάπη του Βρετανού αρχαιολόγου, που ανέδειξε το Μινωικό Ανάκτορο, στα τριαντάφυλλα αφού δεν επέτρεπε στον κηπουρό του να μαζέψει ούτε τα ξερά πέταλα.

(Κεντρική φωτογραφία ο Διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής John Benett)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News