Κρήτη

Κατά 31% μειώθηκαν οι κλοπές και οι διαρρήξεις

Τεράστια μείωση καταγράφηκε στα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αυτό φανερώνουν τα λεγόμενα του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος - μεταξύ άλλων - επισήμανε ότι, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, το ποσοστό των κλοπών και των διαρρήξεων στο Ηράκλειο μειώθηκε κατά... 31,16%!

Η είδηση αυτή αποκαλύπτεται μέσω του απαντητικού εγγράφου που υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε υποβάλει στον αναπληρωτή υπουργό επίκαιρη ερώτηση. Μεταξύ άλλων, στην απάντηση του Νίκου Τόσκα στον Ηρακλειώτη βουλευτή επισημαίνονται οι ενέργειες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, αλλά και το ακριβές πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Τόσκα, «απόρροια της αποτελεσματικότητας του ακολουθούμενου σχεδιασμού, αλλά και της επιχειρησιακής ικανότητας των αστυνομικών δυνάμεων αποτελεί η πτωτική τάση σε μια σειρά εγκληματικών συμπεριφορών στην εδαφική αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου». Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπήρξε μείωση των ποσοστών των κλοπών-διαρρήξεων κατά 31,16% το α’ τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Εκτός, ωστόσο, από τη μείωση των ποσοστών στις κλοπές και διαρρήξεις, σε επίπεδο Ηρακλείου, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα. Στο απαντητικό έγγραφο προς τον κ. Ηγουμενίδη, ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι «η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου έχει εκπονήσει, για την αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητάς της, ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία έχουν επικαιροποιηθεί για το τρέχον έτος, δεδομένων των μεταβαλλόμενων κοινωνικών αναγκών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι πλέον κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας για τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου προβαίνουν σε διάφορες εξειδικευμένες δράσεις, όπως είναι οι εποχούμενες περιπολίες. Όπως αναφέρει στην απάντησή του στον Νίκο Ηγουμενίδη ο κ. Τόσκας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου «αναπτύσσουν εξειδικευμένες δράσεις (εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων-ομάδων ελέγχου) και διενεργούν στοχευμένους και συστηματικούς ελέγχους, εφαρμόζοντας, όπου αυτό απαιτείται, την ισχύουσα νομοθεσία, με στόχο την πρόληψη, την αποτροπή και, σε συντρέχουσα περίπτωση, την κατασταλτική αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικών συμπεριφορών».

Κενά

Εξάλλου, ο Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κενών οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, προκηρύχθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός αυτών, οι οποίες θα καλυφθούν ως το τέλος του μηνός Αυγούστου, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και λοιπές τοποθετήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

«Επισημαίνεται ότι η όλη καταβαλλόμενη προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε ζητήματος αστυνομικής φύσης και την επίτευξη τού - κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό - επιθυμητού περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες», αναφέρεται, εν κατακλείδι, στο απαντητικό έγγραφο του Νίκου Τόσκα προς τον Ηρακλειώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

Κατάρτιση σχεδιασμού ενόψει καλοκαιριού

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου προχωρά στην κατάρτιση σχεδίου αστυνόμευσης των περιοχών αρμοδιότητας του Α.Τ. Χερσονήσου ενόψει της θερινής τουριστικής σεζόν.

«Πλέον τούτου, αξίζει να αναφερθεί ότι από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση σχεδίου αστυνόμευσης των περιοχών εδαφικής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου για την επικείμενη θερινή τουριστική περίοδο, ως εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε κατά την περυσινή θερινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με το οποίο από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες αναπτύχθηκαν, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να επιτυγχάνεται ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση κάθε περίπτωσης εξωτερίκευσης παραβατικής συμπεριφοράς», τόνισε ο κ. Τόσκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια